Kako napraviti najbolje popečke od breskvi?

289

Sastojci:

Popečci od breskvi:

1 velika šalica svježih breskvi narezane na kockice (otprilike 1 vrlo velika ili 2 male breskve)

2 žlice bijelog šećera

1/8 žličice ekstrakta vanilije

1 prstohvat mljevenog muškatnog oraščića

1 prstohvat mljevenog cimeta

1 žlica krušnih mrvica

1/2 šalice samodizajućeg brašna

Bourbon jednostavni sirup (po izboru):

1/4 šalice bijelog šećera

2 žlice vode

1 žlica Bourbon viskija

Korak 1

Dodajte breskve narezane na kockice u zdjelu i dobro promiješajte s 2 žlice šećera. Pokrijte i ostavite na sobnoj temperaturi 30 minuta. Breskve će pustiti sok i na dnu posude će se stvoriti sirup.

Korak 2

Zagrijte ulje u fritezi ili velikom loncu na 190 stupnjeva C.

Korak 3

U breskve umiješajte ekstrakt vanilije, muškatni oraščić, cimet i krušne mrvice. Dodajte brašno koje se samo diže i miješajte dok tijesto više ne bude suho ili ljepljivo, već potpuno navlaženo, oko 1 minutu. Odmorite tijesto 3 do 5 minuta prije prženja.

Korak 4

U zagrijano ulje prebacite 6 prepunih žlica tijesta i pržite 90 sekundi. Fritule pažljivo prevrnuti na drugu stranu i pržiti još 90 sekundi. Ponovno okrenite i kuhajte još 1 minutu.

Korak 5

Izvadite da se ohladi na rešetku.

Korak 6

Da biste napravili Bourbon sirup, pomiješajte 1/4 šalice šećera, vodu i Bourbon u malom loncu. Pustite da zakipi na srednjoj vatri uz povremeno miješanje. Kuhajte 1 minutu i maknite s vatre. Ohladite na sobnu temperaturu. Možete napraviti sirup unaprijed i ostaviti u hladnjaku dok vam ne zatreba. Ovo je vrlo lagan sirup, pa ako želite nešto malo gušće, možete kuhati još jednu minutu.

Korak 7

Fritule poslužite sa sladoledom od vanilije i Bourbon sirupom.

Komentari