Sastojci:
Popečci od breskvi:
1 velika šalica svježih breskvi narezane na kockice (otprilike 1 vrlo velika ili 2 male breskve)
2 žlice bijelog šećera
1/8 žličice ekstrakta vanilije
1 prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
1 prstohvat mljevenog cimeta
1 žlica krušnih mrvica
1/2 šalice samodizajućeg brašna
Bourbon jednostavni sirup (po izboru):
1/4 šalice bijelog šećera
2 žlice vode
1 žlica Bourbon viskija
Korak 1
Dodajte breskve narezane na kockice u zdjelu i dobro promiješajte s 2 žlice šećera. Pokrijte i ostavite na sobnoj temperaturi 30 minuta. Breskve će pustiti sok i na dnu posude će se stvoriti sirup.
Korak 2
Zagrijte ulje u fritezi ili velikom loncu na 190 stupnjeva C.
Korak 3
U breskve umiješajte ekstrakt vanilije, muškatni oraščić, cimet i krušne mrvice. Dodajte brašno koje se samo diže i miješajte dok tijesto više ne bude suho ili ljepljivo, već potpuno navlaženo, oko 1 minutu. Odmorite tijesto 3 do 5 minuta prije prženja.
Korak 4
U zagrijano ulje prebacite 6 prepunih žlica tijesta i pržite 90 sekundi. Fritule pažljivo prevrnuti na drugu stranu i pržiti još 90 sekundi. Ponovno okrenite i kuhajte još 1 minutu.
Korak 5
Izvadite da se ohladi na rešetku.
Korak 6
Da biste napravili Bourbon sirup, pomiješajte 1/4 šalice šećera, vodu i Bourbon u malom loncu. Pustite da zakipi na srednjoj vatri uz povremeno miješanje. Kuhajte 1 minutu i maknite s vatre. Ohladite na sobnu temperaturu. Možete napraviti sirup unaprijed i ostaviti u hladnjaku dok vam ne zatreba. Ovo je vrlo lagan sirup, pa ako želite nešto malo gušće, možete kuhati još jednu minutu.
Korak 7
Fritule poslužite sa sladoledom od vanilije i Bourbon sirupom.
Komentari