Kako iskoristiti namirnice koje su vam ostale od uskrsnih blagdana?

108
uskrs

Uskrsni stol tradicionalno obiluje hranom – od kuhanih jaja, šunki, francuske salate do raznih kolača. No, nakon blagdanskog ručka često se suočimo s viškovima hrane koji završavaju u hladnjaku… ili, nažalost, u smeću. Kako biste spriječili bacanje i ujedno uživali u novim okusima, donosimo nekoliko jednostavnih i kreativnih ideja kako iskoristiti ostatke s uskrsnog stola.

Višak šunke?

Fritata sa šunkom i povrćem – Izmiksajte jaja, dodajte narezanu šunku, sir, luk i povrće po želji. Pecite u pećnici ili na tavi – idealno za brz doručak ili lagani ručak.

Sendviči i tortilje – Narežite šunku na tanke ploške i poslužite u tortilji s povrćem, sirom i umakom. Brzo, jednostavno i fino.

Kolači i pinca?

Ako su vam ostale suhe kriške pince ili kolača, evo kako ih osvježiti:

Tiramisu s pincama – Pincu iskoristite kao zamjenu za piškote. Umjesto kave, natopite je sokom od naranče ili nekim likerom.

Sve što ne planirate pojesti odmah – zamrznite! Šunku, pinca i neki kolači bez kreme mogu se uspješno čuvati u zamrzivaču i do nekoliko mjeseci.

Komentari