Uskrsni stol tradicionalno obiluje hranom – od kuhanih jaja, šunki, francuske salate do raznih kolača. No, nakon blagdanskog ručka često se suočimo s viškovima hrane koji završavaju u hladnjaku… ili, nažalost, u smeću. Kako biste spriječili bacanje i ujedno uživali u novim okusima, donosimo nekoliko jednostavnih i kreativnih ideja kako iskoristiti ostatke s uskrsnog stola.
Višak šunke?
Fritata sa šunkom i povrćem – Izmiksajte jaja, dodajte narezanu šunku, sir, luk i povrće po želji. Pecite u pećnici ili na tavi – idealno za brz doručak ili lagani ručak.
Sendviči i tortilje – Narežite šunku na tanke ploške i poslužite u tortilji s povrćem, sirom i umakom. Brzo, jednostavno i fino.
Kolači i pinca?
Ako su vam ostale suhe kriške pince ili kolača, evo kako ih osvježiti:
Tiramisu s pincama – Pincu iskoristite kao zamjenu za piškote. Umjesto kave, natopite je sokom od naranče ili nekim likerom.
Sve što ne planirate pojesti odmah – zamrznite! Šunku, pinca i neki kolači bez kreme mogu se uspješno čuvati u zamrzivaču i do nekoliko mjeseci.
Komentari