Juha od rižine tjestenine (Noodles)

546

Svaki dan bi mogla jest noodles, samo da su jeftiniji. Zamislite koliko su jeftini u Kini, samo imam za reći, hvala puno našim dobavljačima, što i dalje drže monopol nad tržištem, pa se ti “egzotični sastojci” ne mogu kupiti po stvarnoj, pristupačnoj cijeni! Pozivam na prosvjed!

Htjela sam da juha bude temeljito napravljena, pa sam prvo dan ranije skuhala temeljac od purećeg batka. U veliko loncu sam skuhala pureći batak, malo celera, začinila sam lovorovim listom, sjemenkama korijandera, solju i mljevenim paprom. Ostavila sam da se krčka 2 sata, pureći batak se topio u ustima, makar ga nisam na kraju ubacila u juhu, već sam ga iskoristila za nešto drugo.

Za pripremu juhe prvo sam malo nasjeckala luk na polukrugove i prodinstala ga na malo maslinovog. Dodala mrkvu, malo posolila i dinstala još 5 min, dok voda koju su mrkva i luk pustili ne ispari. Ubacila sam na trake narezan kelj i kupus i sve podlila procijeđenim, prethodno skuhanim temeljcem. Ostavila da se krčka na visokoj vatri 20 min. Još sam juhi dodala sojine klice, noodles i malo nasjeckanog peršina, posolila, te pošto volim ljuto, pri posluživanju začinila čilijem, friško mljevenim paprom i malo soja sosom. Zdravo, ukusno, lako za napravit i relativno jeftino!

Sastojci:

pureći batak
pola celera
5 listova lovora
sjemenke korijandera
sol, mljeveni papar
luk
2 mrkve
pola glavice kupusa
pola male glavice kelja
pola teglice sojinih klica
200 g Noodlesa
šaka peršina
sol
mljeveni papar
čili
soja sos

Tekst i fotografije: Dorotea Orlović

Komentari