Jednostavan recept za slasan ručak: pita…od piletine!

25

Ovaj jednostavan recept može pratiti svatko te napraviti slasnu pitu od piletine. Recept i količina sastojaka namijenjena je za dvije osobe stoga iznenadite voljenu osobu i skuhajte nešto posebno. Odmah se ogladnili, zar ne? Na kuhanje!

Sastojci: 300 g Pilećeg filea, 200 g mrkve, 1 srednje veličine luk, 300 ml mlijeka, 80 g Smrznutog mladog graška Podravka, 80 g kukuruza iz konzerve, 1 žlica brašna, suncokretovo ulje, 1 kocka za juhu, 2-3 kore za pitu,  sušeni Podravka timjan, papar i sol

Priprema

1.Luk isjeckati i poprziti na tavi na zagrijanom ulju. Zatim dodati isjeckanu mrkvu…Kad  luk i mrkva fino porumene dodati pileci file isjeckan na kockice. Sve zajedno pržiti 10-ak minuta.

2.Dodajte grašak i miješajte sve 2-3 minuta. Potom dodajte žlicu brašna i sve promiješati te zaliti sa 300 ml mlijeka. Kuhajte i miješajte te usput dolijevajte kocku za juhu. Na kraju ubaciti i kukuruz, dodati suhi timjan, posoliti i popapriti po želji.

3.Pripremljenu smjesu ulijte u posudu za pečenje te rasporedite kore na vrh. Fino ušuškajte svoju pitu i pecite je 15-20 min. I voila! Pita od piletine napokon je gotova i spremna za jelo. Pazite da ne opečete jezik, i naravno dobar vam tek!

 

Komentari