Neodoljiva i sočna verzija browniesa s višnjama, uz dodatak kuglice sladoleda za potpuni doživljaj obožavanog, toplo-hladnog deserta. Za prste polizati!
Sastojci:
200g maslaca
4 jaja
šalica šećera
½ šalice kakaa
1 šalica brašna pomiješanog s 1 žličicom praška za pecivo
300g višanja (svježe ili smrznute)
Postupak:
Pomiješajte maslac sa šećerom dok ne smjesa ne postane mekana i kremasta, u međuvremenu dodajte jedno jaje, kako bi vam olakšao miješanje. Zatim dodajte kakao i brašno zajedno s praškom za pecivo. Sve zajedno izmiješajte, dok ne dobijete glatku teksturu. Na kraju dodajte i višnje. Smjesu izlijte u kalup za pečenje te pecite oko 25 minuta na 180°C.
Browniese poslužite uz kuglicu sladoleda i već s prvim zalogajem osjetite čari ovog toplo-hladnog užitka, koji će vam zasigurno popraviti nedjelju!
Više na: Harry Coopers Cookbook
Komentari