“Jaje na oko” pripremljeno bez tave i isključivo slatkog okusa

60
FOTO: Edita Brljak

Zamislite da ponudite gostima “jaje na oko”: dobili biste vjerojatno čudan pogled te bi zasigurno odbili takvo nešto, ne sluteći da odbijaju jednu finu slasticu s mnogima omiljenim marelicama. “Jaje na oko” ne treba se samo pržiti na tavi, već je to i naziv kolača, za koji donosimo recept:

Sastojci:
Za biskvit:
– 4 jaja
– 12 žlica šećera
– 12 žlica ulja
– 12 žlica brašna
– 12 žlica mlijeka
– 1 prašak za pecivo
Za kremu:
– 6 dl mlijeka
– 2 pudinga vanilija
– 8 žlica šećera
– 2 kisela vrhnja
– marelice
– 1 preljev za torte
Priprema:
1. Za tijesto umutimo jaja, dodamo šećer, ulje, brašno, mlijeko i prašak te dobro izmiksamo. Stavimo u tepsiju obloženu papirom za pečenje te pečemo na 180° oko 20-ak minuta.
2. Za kremu od 6 dl mlijeka izdvojimo u posebnu posudu 2 dl te pomiješamo s praškom za pudinge i šećerom dok ne dobijemo glatku smjesu a zatim ukuhamo u preostalo mlijeko i miješamo dok se puding ne zgusne. Stavimo ohladiti.
3. U ohlađen puding umiješamo kiselo vrhnje te dobro izmiksamo mikserom.
4. Ispečen i ohlađen biskvit poškropimo s malo mlijeka te premažemo ohlađenom kremom.
5. Na kremu slažemo polovice marelica, te sve zalijemo preljevom za torte pripremljenom prema uputi na pakiranju.
Vrijeme pripreme: 
Priprema: 40 minuta
Pečenje: 20 minuta
jaje na oko u tepsiji

Komentari