Isprobajte ovo! Kolač od svježeg đumbira

36

SASTOJCI
1 šalica blage melase
1 šalica granuliranog šećera
1 šalica neutralnog ulja
2 ½ šalice višenamjenskog brašna
1 žličica mljevenog cimeta
½ žličice mljevenih klinčića
½ žličice svježe mljevenog crnog papra
2 žličice sode bikarbone
4 unce svježeg đumbira, oguljenog, narezanog i sitno nasjeckanog
2 jaja, sobne temperature

Postavite rešetku u sredinu pećnice i zagrijte na 350 stupnjeva. Okrugli kalup za tortu obložite krugom pergamentnog papira.
U srednjoj posudi pomiješajte melasu, šećer i ulje. U zasebnoj srednjoj posudi pomiješajte brašno, cimet, klinčiće i crni papar.
U malom loncu zakuhajte 1 šalicu vode. Umiješajte sodu bikarbonu, a zatim umiješajte vruću vodu u smjesu melase. Umiješajte đumbir.

Postupno umutite suhe sastojke u tijesto. Dodajte jaja i nastavite miksati dok se sve dobro ne sjedini. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za torte i pecite oko 1 sat, dok vrh torte lagano ne odskoči kada se pritisne ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista. Ako vrh torte prebrzo porumeni prije nego što je kolač gotov, prevucite ga komadom folije i nastavite peći.

Ohladite kolač najmanje 30 minuta. Prođite nožem po rubu torte kako biste je otkačili od kalupa. Preokrenite kolač na rešetku za hlađenje i uklonite papir za pečenje.

L.B.

Komentari