Ideja za lagani ručak – Quiche od sira i špinata

168
quiche-sir-špinat-na-stolu

Sastojci:
250 g brašna
120 g maslaca
sol
žumanjak
malo vode

Postupak:
Zamijesite glatko tijesto od gore navedenih sastojaka, prvo mikserom, a potom rukama. Zatim ga zamotajte u foliju te ostavite 30 minuta.
Dno posude za pečenje malo premažite uljem pa rzvaljajte tijesto i postavite ga tako da rub ima nekoliko cm. Izbodite tijesto te pecite 12 minuta, izvadite ga napunite smjesom i ponovo pecite 35 minuta na 190 stupnjeva.

Sastojci za punjenje:
300 g špinata
pola glavice crvenog luka
220 g sira
2 jaja
kiselo vrhnje
začini po želji

Postupak:
Izdinstajte luk dok ne se ne karamelizira, a potom odajte špinat i začine.
U ohlađeni špinat dodajte dva umućena jaja, sir i vrhnje te promješajte dok se satojci ne sjedine.

Komentari