[IDEALAN NEDJELJNI RUČAK] Zapečeni file bijele ribe s rajčicom i mozzarellom

30

Sastojci

  • bijela riba, 4 fileta
  • limun, 1
  • mini rajčica, 300 g
  • bosiljak, 1 vezica svježi
  • sir mozzarella, 250 g
  • parmezan, 60 g naribanog
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol

Priprema

  1. Filete ribe narežemo na prikladne komade i osušimo ih kuhinjskom krpom, a sok od limuna iscijedimo.
  2. Narezane filete ribe složimo u, maslinovim uljem premazanu, vatrostalnu posudu, posolimo ih, posipamo listovima svježeg bosiljka, pokapamo sokom od limuna i ostavimo da se kratko mariniraju.
  3. Za to vrijeme mini rajčice očistimo i prepolovimo, a sir mozzarellu narežemo na tanke ploške.
  4. Zatim kuhinjskim ručnikom upijemo višak marinade, po ribi rasporedimo narezane rajčice i ploške mozzarelle, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo naribanim parmezanom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
  5. Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Komentari