Idealan nedjeljni ručak: Začinjeni pureći gumbo

100

Sastojci: 

3/4 šalice višenamjenskog brašna

1/2 šalice ulja avokada ili bilo kojeg biljnog ulja

Gumbo

2 žlice biljnog ulja

8 unci kobasice, narezane na kolutove

2 šalice luka narezanog na kockice

2 žličice soli, plus još po ukusu

1 šalica nasjeckane zelene paprike

1 1/2 šalice narezanog celera

1 žličica svježe mljevenog crnog papra

1/2 žličice kajenskog papra ili po ukusu

2 žlice višenamjenskog brašna

8 šalica pureće ili pileće juhe

1 1/2 funte kuhanog purećeg mesa, narezanog na komade veličine zalogaja

1/2 šalice narezanog mladog luka

1/4 šalice nasjeckanog talijanskog peršina

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C.

Korak 2

Za pečenje, pomiješajte brašno i ulje avokada u maloj posudi za pečenje dok ne postane glatko. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici, povremeno miješajući, dok ne dobije tamnu karamel boju, 60 do 90 minuta. Dobro promiješajte i ostavite sa strane dok ne zatreba.

Korak 3

Dodajte 2 žlice biljnog ulja u veliki lonac za juhu na srednje jakoj vatri i dodajte kobasicu. Kuhajte uz miješanje nekoliko minuta dok kobasica lagano ne porumeni; izvadite u zdjelu. Dodajte luk i sol u lonac; kuhajte uz miješanje nekoliko minuta dok luk ne postane proziran.

Korak 4

Umiješajte papriku, celer, crni papar i ljutu papriku te kuhajte dok povrće ne počne omekšavati i poprimi boju, još nekoliko minuta. Pospite 2 žlice brašna i kuhajte miješajući dok se brašno ne počne pržiti i lijepiti za dno posude, oko 4 minute. Umiješajte.

Korak 5

Dodajte juhu i sačuvanu kobasicu. Sve promiješajte i pustite da juha zakuha (vatra se može povećati dok smjesa ne zavrije). Smanjite vatru na srednje nisku i pirjajte uz povremeno miješanje oko 30 minuta. Dodajte puretinu i kuhajte 30 do 40 minuta. Višak masnoće možete skinuti s površine.

Korak 6

Smanjite toplinu na nisku; umiješajte peršin i mladi luk. Kuhajte još oko 5 minuta; kušajte začine i prilagodite. Na vrh stavite kuglicu bijele riže.

Komentari