Sastojci:
3/4 šalice višenamjenskog brašna
1/2 šalice ulja avokada ili bilo kojeg biljnog ulja
Gumbo
2 žlice biljnog ulja
8 unci kobasice, narezane na kolutove
2 šalice luka narezanog na kockice
2 žličice soli, plus još po ukusu
1 šalica nasjeckane zelene paprike
1 1/2 šalice narezanog celera
1 žličica svježe mljevenog crnog papra
1/2 žličice kajenskog papra ili po ukusu
2 žlice višenamjenskog brašna
8 šalica pureće ili pileće juhe
1 1/2 funte kuhanog purećeg mesa, narezanog na komade veličine zalogaja
1/2 šalice narezanog mladog luka
1/4 šalice nasjeckanog talijanskog peršina
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C.
Korak 2
Za pečenje, pomiješajte brašno i ulje avokada u maloj posudi za pečenje dok ne postane glatko. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici, povremeno miješajući, dok ne dobije tamnu karamel boju, 60 do 90 minuta. Dobro promiješajte i ostavite sa strane dok ne zatreba.
Korak 3
Dodajte 2 žlice biljnog ulja u veliki lonac za juhu na srednje jakoj vatri i dodajte kobasicu. Kuhajte uz miješanje nekoliko minuta dok kobasica lagano ne porumeni; izvadite u zdjelu. Dodajte luk i sol u lonac; kuhajte uz miješanje nekoliko minuta dok luk ne postane proziran.
Korak 4
Umiješajte papriku, celer, crni papar i ljutu papriku te kuhajte dok povrće ne počne omekšavati i poprimi boju, još nekoliko minuta. Pospite 2 žlice brašna i kuhajte miješajući dok se brašno ne počne pržiti i lijepiti za dno posude, oko 4 minute. Umiješajte.
Korak 5
Dodajte juhu i sačuvanu kobasicu. Sve promiješajte i pustite da juha zakuha (vatra se može povećati dok smjesa ne zavrije). Smanjite vatru na srednje nisku i pirjajte uz povremeno miješanje oko 30 minuta. Dodajte puretinu i kuhajte 30 do 40 minuta. Višak masnoće možete skinuti s površine.
Korak 6
Smanjite toplinu na nisku; umiješajte peršin i mladi luk. Kuhajte još oko 5 minuta; kušajte začine i prilagodite. Na vrh stavite kuglicu bijele riže.
Komentari