Sastojci:
10 pilećih bataka
1 habanero paprika, očišćena od sjemenki i prepolovljena
1/4 šalice rižinog octa
1/3 šalice soja sosa
1/2 šalice meda
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica luka u prahu
1/2 žličice ljutih pahuljica čilija
1/4 žličice kajenskog papra ili po ukusu
1 1/2 žličice korejske paste od čilija
2 žlice nasjeckanog svježeg vlasca (po želji)
Korak 1
Pileće batke prebacite u plastičnu vrećicu koja se može ponovno zatvoriti i stavite iznad zdjele.
Korak 2
U blender ili posudu za blender dodajte habanero papričicu, rižin ocat i soja sos te miksajte na visokoj brzini oko 30 sekundi. Prebacite u zdjelu.
Korak 3
U zdjelu dodajte med, češnjak u prahu, luk u prahu, pahuljice čilija, kajenski papar i pastu od čilija te miješajte pjenjačom dok se ne sjedini.
Korak 4
Ulijte marinadu u vrećicu s piletinom i pažljivo masirajte vanjsku stranu vrećice dok se batak ne prekrije ravnomjerno. Istisnite višak zraka i čvrsto zatvorite vrećicu.
Korak 5
Marinirajte u hladnjaku najmanje 2 sata, a najviše 10 sati za najbolje rezultate. (Po potrebi, piletina se može odmah kuhati, ali batak će biti ukusniji ako se marinira nekoliko sati.)
Korak 6
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Prebacite piletinu i marinadu u vatrostalnu posudu i ravnomjerno rasporedite batake u jednom sloju.
Korak 7
Pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta; izvadite iz pećnice i okrenite komade piletine.
Korak 8
Nastavite peći batake dok meso ne omekša i ne počne smeđiti, još oko 45 minuta; okrećite ili premažite batake svakih 15 minuta.
Korak 9
Izvadite batake na pladanj za posluživanje i lagano ih prekrijte folijom. Pažljivo ulijte svu tekućinu iz posude za pečenje u lonac i zakuhajte na srednje jakoj vatri. Kuhajte umak dok se ne počne lagano zgušnjavati, oko 3 minute.
Korak 10
Prelijte umak preko bataka. Prije posluživanja pospite svježe nasjeckanim vlascem po piletini.
Komentari