Sastojci:
1 (3 funte) usoljenih goveđih prsa
2 žlice biljnog ulja
8 unci smeđih gljiva, narezanih
1/4 žličice soli
1 šalica luka narezanog na kockice
2 žlice neslanog maslaca
3 češnja češnjaka, nasjeckana
2 žlice višenamjenskog brašna
1/2 šalice bijelog vina
1 šalica sačuvane tekućine za kuhanje usoljene govedine
2 šalice goveđe juhe s niskim sadržajem natrija
3/4 šalice creme fraiche, plus još za ukras
1/4 šalice nasjeckanog svježeg kopra, plus još za ukras
Korak 1
Stavite usoljenu govedinu zajedno sa sadržajem paketića začina u lonac i pokrijte vodom. Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri 2 sata i 15 minuta.
Korak 2
Dok se soljena govedina kuha, povremeno dodajte još vode kako biste održali razinu blizu one na kojoj je bila kad je počela kuhati. Izvadite soljenu govedinu u zdjelu i ostavite da se ohladi, najmanje 30 minuta.
Korak 3
Sačuvajte 1 šalicu tekućine za kuhanje. Kad se meso ohladi, odrežite veći dio masnoće. Meso sa zrnom narežite na deblje trakice, a zatim ga okrenite i narežite na tanke komade veličine zalogaja. Rezervirajte do potrebe.
Korak 4
Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. U vruću tavu dodati gljive i sol, pa kuhati i miješati dok gljive lijepo ne porumene, oko 3 minute. Dodajte luk i nastavite kuhati dok ne omekša i postane proziran, oko 3 minute. Dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi.
Korak 5
Napravite razmak u sredini tave, dodajte češnjak i pirjajte dok ne zamiriše, oko 30 sekundi. Dodajte brašno, te kuhajte i miješajte još 1 minutu. Ulijte bijelo vino i sačuvanu tekućinu za kuhanje soljene govedine i promiješajte da se sjedini.
Korak 6
Pojačajte vatru, pustite da zakipi i kuhajte, miješajući, dok se umak ne smanji za oko pola i ne zgusne, još 3 do 5 minuta. Umiješajte goveđu juhu i nastavite kuhati i smanjivati dok se umak ponovno ne zgusne, 6 do 7 minuta. Umiješajte crème fraiche i smanjite dok umak ne postane gust koliko želite, još nekoliko minuta.
Korak 7
Umiješajte narezanu usoljenu govedinu i smanjite vatru na srednje nisku. Kuhajte uz povremeno miješanje dok se meso ne zagrije, 2 do 4 minute. Pospite svježim koprom. Svaku porciju ukrasite malom žličicom crème fraiche ili kiselog vrhnja i malo svježeg kopra.
Komentari