Idealan nedjeljni ručak: Trostruko pečeni odrezak na japanski način

133

Sastojci: 

1 filet 

1 žličica ulja od avokada ili drugog ulja

3 žlice krupne morske soli ili po potrebi

1/3 šalice japanskog viskija ili drugog bourbona ili viskija

1/4 šalice soja umaka

1 žlica otopljenog maslaca

Korak 1

Prije početka procesa trostrukog prženja zapalite vrlo vruću vatru. Ugljen bi trebao svijetliti crveno i isijavati ekstremnu toplinu prije nego što meso stigne na roštilj.

Korak 2

Odrezak po cijeloj površini namazati uljem. Premažite morskom soli dok cijela površina potpuno ne bude pokrivena.

Korak 3

Ulijte viski u plitku zdjelu; Staviti na stranu. Stavite odrezak na najtoplije mjesto na roštilju i pecite obje strane, oko 2 1/2 minute po strani. Prebacite biftek u zdjelu viskija i neprestano ga okrećite najmanje 1 minutu. Većina soli će se isprati.

Korak 4

Stavite odrezak natrag na najtoplije mjesto na roštilju i ponovno pecite obje strane, oko 2 1/2 minute po strani. Odrezak možete podliti s malom količinom viskija dok se peče.

Korak 5

Dodajte soja umak u drugu plitku zdjelu. Dodajte odrezak u zdjelu i neprestano ga okrećite najmanje 1 minutu. Vratite odrezak na najtoplije mjesto na roštilju za treće i posljednje prženje. Pecite obje strane na roštilju oko 2 1/2 minute, ili dok ne postignete željenu pečenost.

Korak 6

Za ružičasto-ružičastu unutrašnjost, uklonite kada termometar s trenutačnim očitanjem umetnut blizu središta očita 48 do 50 stupnjeva C. Odrezak premažite otopljenim maslacem i ostavite da odstoji 3 do 4 minute. Narežite i poslužite s nakupljenim sokom s tanjura.

 

Komentari