Idealan nedjeljni ručak: “Tres Leches” pire krumpir

108

Sastojci:

8 do 10 velikih krumpira

2 žlice soli za kipuću vodu, plus još po ukusu

1/2 šalice evaporiranog mlijeka

1/2 šalice mlijeka

1/4 šalice mlaćenice

1/2 šalice neslanog maslaca, narezanog na 8 kriški

1/2 žličice bijelog papra ili po ukusu

1 prstohvat kajenskog papra

1 žlica nasjeckanog vlasca ili po ukusu (po želji)

Korak 1

Ogulite i narežite krumpire i prebacite u lonac od 6 litara. Dodajte dovoljno vode i 2 žlice soli. Pustite da zakipi na jakoj vatri, jednom promiješajte i smanjite vatru na srednje nisku. Lagano pirjajte dok krumpir potpuno ne omekša, ali se ne raspadne, 30 do 40 minuta.

Korak 2

Kad je krumpir skoro gotov, dodajte evaporirano mlijeko, mlijeko i mlaćenicu u lonac i stavite na laganu vatru. Vrlo dobro ocijedite krumpir i dodajte ga u veliku zdjelu ili natrag u lonac. Upotrijebite gnječilicu za glatko zgnječenje krumpira.

Korak 3

Dodajte maslac; ponovo mutiti dok maslac ne nestane. Dodajte 1 žličicu soli, bijeli papar, kajenski papar i mješavinu vrućeg mlijeka. Upotrijebite pjenjaču ili električni ručni mikser na velikoj brzini da umutite krumpire dok ne postanu lagani i rahli.

Korak 4

Probajte začine, ukrasite otopljenim maslacem i vlascem i odmah poslužite.

Komentari