[IDEALAN NEDJELJNI RUČAK] Tjestenina s piletinom i brokulom gotova za 15 minuta

32

Sastojci

  •  400g pilećih prsa
  •  7g soli
  •  papar
  •  2 žlice ulja
  •  250g brokule
  •  500g neke tjestenine
  •  2-3 češnja češnjaka (ovisno o veličini)
  •  400 ml alpro cooking (soja, plant based)
  •  malo muškatnog oraščića (dobra opcija ako imate)
  •  dodatno: 15g soli za 3 litre vode gdje će se kuhati tjestenina

PRIPREMA:

  1. Pileća prsa narezati na kockice, dodati sol, papar i malo ulja pa dobro promiješati i ostaviti na sobnoj temperaturi do upotrebe. Točne količine su napisane osim u videu i gore u popisu sastojaka (piše: otvori za listu sastojaka.
  2. Brokulu odvojiti te pripremiti cvjetove veličine zalogaja

3. Vodu zakuhati i posoliti te staviti kuhati bilo koju kupovnu tjesteninu. Povremeno promiješajte, pogotovo odmah na početku čim stavite da se tjestenina kuha u posoljenoj vodi. Naime zna se dogoditi da se zalijepi za dno lonca čim je istresete

4. Istovremeno u tavu na prilično jakoj vatri dodati ulje i odmah prethodno marinirani pileći file pa pržiti 5 minuta, možda i minutu kraće. Sve ovisi kakvu tavu imate

5. Sada dodati sjeckani ili protisnuti češnjak te miješati svega 1 minutu, kako češnjak nebi izgorio

6. Nakon proteka vremena dodati i brokulu pa nastaviti pirjati / pržiti 3-4 minute, taman da se tjestenina skuha do kraja

7. SAVJET: Mojoj tjestenini koju sam koristio je potrebno 10 minuta. Naravno, vi se tu morate adaptirati te sa iskustvom otprije prilagoditi “tajming” kada ćete staviti tjesteninu

8. Od skuhane tjestenine odvojiti 2,5 dl vode gdje se kuhala pa je tek onda procijediti

9. Jelo još kuhati kratko, oko dvije minute kako bi se tekućina reducirala skoro pa u potpunosti

10. Sada dodati alpro cooking plant based (soja – soya / bez laktoze / lactose free) i malo muškatnog oraščića ako imate

11. Kuhati još par minuta i brza tjestenina sa piletinom i brokulom je gotova i spremna za posluživanje

Komentari