[IDEALAN NEDJELJNI RUČAK] Teleća pisanica u umaku od meda

29

SASTOJCI:

  • teleća pisanica, 800 g
  • balzamični ocat, 40 ml
  • med, 150 g od bagrema
  • worchester umak, 2 žličice
  • maslac, 20 g
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
PRIPREMA
  1. Teleću pisanicu očistimo od kožica i žilica, narežemo na medaljone debljine 4-5 cm, začinimo solju i paprom, te pržimo u tavi na malo ugrijanog ulja s obje strane 4-5 minuta.
  2. Gotove odreske izvadimo na stranu, na toplo i poklopimo.
  3. U istu tavu na masnoću od prženja ulijemo balzamički ocat, med, worcesterschire umak i izmiješamo pjenjačom.
  4. Kada se umak počne povezivati umiješamo maslac i po potrebi začinimo solju i paprom.
  5. Na tanjure stavimo pripremljene teleće medaljone, prelijemo ih umakom i poslužimo.

Komentari