Sastojci:
Rebarca
1 cijeli rebarca, oko 1,4 kg
1 žlica senfa
1 žlica soli (1 žličica po kilogramu mesa)
1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
1/2 žličice dimljene paprike
Umak
3 šalice vode
6 vrećica crnog čaja
1/2 šalice bijelog šećera
1/4 šalice jabučnog octa
2 žličice čilija u prahu
1 žličica paprike
1 žličica kima
1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/2 žličice luka u prahu
1 prstohvat kajenskog papra
Ukras
1 žlica narezanog mladog luka
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva Celzijusa. Obložite lim za pečenje folijom.
Korak 2
Rebra stavite na pripremljeni lim. Oštrim nožem napravite nekoliko rezova i uboda na mesu kroz membranu koja prekriva rebra. Okrenite rebra s mesom prema gore i ravnomjerno premažite površinu senfom.
Korak 3
U maloj zdjeli pomiješajte sol, papar i papriku, a zatim ravnomjerno pospite senfom. Za ovaj recept, donja strana rebara ne mora biti začinjena. Pecite rebra u zagrijanoj pećnici 1 sat. Izvadite ih i ostavite da se potpuno ohlade na pultu, oko 1 sat. Zamotajte i stavite u hladnjak dok se potpuno ne ohlade, oko 1 sat.
Korak 4
Odmotajte rebra i ravnomjerno ih narežite između svake kosti kako biste ih odvojili na pojedinačna rebra. Za umak, ulijte vodu u tavu i pustite da lagano kuha na srednje jakoj vatri. Dodajte vrećice čaja i promiješajte vodu. Isključite vatru i ostavite čaj da odstoji 10 do 15 minuta. Izvadite vrećice čaja; Istisnite tekućinu natrag u tavu.
Korak 5
U tavu dodajte šećer, ocat, čili u prahu, papriku, kumin, crni papar, češnjak u prahu, luk u prahu i kajenski papar te promiješajte. Pustite da lagano kuha i kuhajte oko 3 minute.
Korak 6
Smanjite vatru na lagano i dodajte rebra. Položite rebra na bok tako da se kompaktno prilegnu jedno drugome. Premažite vrh umakom, poklopite i lagano pirjajte oko 40 minuta, okrećući rebra jednom na pola vremena kuhanja. Otkrijte, pojačajte vatru na srednje slabu i ponovno okrenite rebra. Pirjajte dok meso ne omekša, ali još ne otpada od kosti, povremeno premažući i okrećući rebra, još 20 do 40 minuta.
Korak 7
Kad omekšaju, izvadite rebra na tanjur i ostavite sa strane. Kuhajte umak na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok se umak ne počne zgušnjavati, oko 5 minuta. Vratite rebra u umak, smanjite vatru na lagano i pecite rebra, povremeno premažući dok se ne zagriju i ne postanu sirupasti, oko 10 minuta. Za posluživanje pospite nasjeckanim zelenim lukom.