Sastojci:
2 pileća prsa bez kože i kostiju
sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
4 do 8 listova kadulje, ili po potrebi
3 tanke šnite pršuta
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice vina Marsala ili bijelog vina
1/2 limuna, iscijeđenog soka
1/3 šalice pileće juhe
2 žlice hladnog neslanog maslaca
2 kriške limuna (po želji)
Korak 1
Stavite pileća prsa između 2 lista teške plastike na čvrstu, ravnu površinu. Čvrsto istucite piletinu glatkom stranom bata za meso. Lagano začinite solju i svježe mljevenim crnim paprom.
Korak 2
S glatkom stranom pilećih prsa okrenutom prema gore, položite 2 do 4 lista kadulje na svaka prsa; više listova kadulje dat će jači okus kadulje. Zatim prsa prekrijte jednim slojem pršuta, a ispod prekrijte kadulju.
Korak 3
Položite komad plastične folije na vrh i čvrsto pritisnite da se izravna. Ostavite u hladnjaku oko 30 minuta prije kuhanja za najbolje rezultate.
Korak 4
Zagrijte maslinovo ulje u neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Stavite piletinu s pršutom prema dolje. u tavi i pržite dok pršut lagano ne porumeni, oko 3 minute. Okrenite piletinu i kuhajte dok piletina više ne bude ružičasta u sredini i dok sok ne počne biti bistar, još oko 3 minute. Točno vrijeme ovisit će o veličini i debljini pilećih prsa.
Korak 5
Ugasite vatru, izvadite piletinu na tanjur i labavo pokrijte folijom.
Korak 6
Za umak dodajte marsalu, limunov sok i pileću juhu u tavu, zajedno sa svim nakupljenim sokovima iz tanjura s piletinom, i vratite na srednje jaku vatru. Kuhajte dok se ne smanji na pola, oko 3 minute. Smanjite vatru i miješajte maslac dok ne nestane.
Korak 7
Žlicom izdašno prelijte umak preko pileće saltimbocce i dodajte krišku limuna sa strane.
Komentari