Sastojci:
Krumpir
2 1/2 funte krumpira, izrezanih na komade
3 žličice soli, podijeljene
1 žličica mljevenog korijandera
1/4 žličice mljevene kurkume
1/8 žličice sode bikarbone
2 žlice biljnog ulja, podijeljeno
Dressing
2 češnja češnjaka, zgnječena
1 žličica naribanog svježeg đumbira
1/4 šalice rižinog octa
1 limeta, ocijeđena
1 1/2 žličice paste od tamarinda
2 žličice ribljeg umaka ili po ukusu
1/2 žličice soli, ili po ukusu
1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
1 žlica smeđeg šećera ili po ukusu
2 žlice biljnog ulja
1/4 žličice Sriracha ljutog umaka ili po ukusu
Salata
1/2 šalice narezanog crvenog luka
1/4 šalice narezane crvene paprike
1/4 šalice narezane jalapeno papričice
1 šalica natrganih listova svježeg začinskog bilja (bosiljak, metvica i/ili cilantro)
1/2 šalice nasjeckanog pečenog slanog kikirikija
Korak 1
Pomiješajte krumpir, 2 žličice soli, korijander, kurkumu i sodu bikarbonu u loncu, s dovoljno vode. Pustite da zavrije i kuhajte dok jedva omekša, 10 do 15 minuta. Dobro ocijediti.
Korak 2
Lim obložite folijom i obilno namažite 1 žlicom ulja; prebacite krumpir na tavu, s kožom prema dolje. Pustite da se ohladi, pokrijte i stavite u hladnjak dok se ne ohladi.
Korak 3
Zagrijte pećnicu na 245 stupnjeva C. Premažite vrhove krumpira preostalom žlicom ulja i obilno začinite s preostalom 1 žličicom soli. Pecite krumpir u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne porumeni i ne dobije koricu, oko 35 minuta. Pustite da se ohladi na samo toplo ili sobnu temperaturu.
Korak 4
U međuvremenu dodajte češnjak, đumbir, rižin ocat, sok limete, pastu od tamarinda, riblji umak, sol, papar, smeđi šećer, biljno ulje i Srirachu u malu zdjelu; umutiti da se sjedini i ostaviti sa strane.
Korak 5
Dodajte krumpire u zdjelu s crvenim lukom, paprikom, jalapeno paprikom, začinskim biljem i kikirikijem. Ulijte preljev i dobro promiješajte. Prebacite na pladanj ili zdjelu za posluživanje i odmah poslužite.
Komentari