Idealan nedjeljni ručak: Račići s češnjakom “Aguachile”

105

Sastojci:

Za Aguachile:

1/2 šalice upakiranih listova cilantra

3 češnja češnjaka, narezana na ploške

1/2 serrano čili papričice, narezane na kriške, ili po ukusu

1/3 šalice svježeg soka od limete, od 2 do 3 limete

1/3 šalice vode

1/2 žličice košer soli

1/4 žličice mljevenog crnog papra

1/4 žličice bijelog šećera

Za račiće:

1/2 funte sirovih račića

1/3 šalice tanko narezanog crvenog luka

1 šalica tanko narezanog oguljenog krastavca

1 jalapeno, tanko narezan

2 žlice listova cilantra ili po potrebi

tortilja čips, za posluživanje

Korak 1

Pomiješajte cilantro, češnjak, serrano čili, sok od limete, vodu, sol, papar i šećer u visokoj šalici ili posudi blendera; izmiksajte štapnim ili običnim mikserom dok ne postane glatko. Ohladite aguachile dok se pripremaju ostali sastojci.

Korak 2

Dodajte račiće, krastavce i crveni luk u zdjelu i ulijte aguachile. Dobro promiješajte i pritisnite račiće u aguachile. Zamotajte i ostavite u hladnjaku 30 minuta do 1 sat prije posluživanja.

Korak 3

Pospite aguachile kriškama jalapena i cilantrom za ukrašavanje i poslužite s tortiljama.

Komentari