Sastojci:
Za Aguachile:
1/2 šalice upakiranih listova cilantra
3 češnja češnjaka, narezana na ploške
1/2 serrano čili papričice, narezane na kriške, ili po ukusu
1/3 šalice svježeg soka od limete, od 2 do 3 limete
1/3 šalice vode
1/2 žličice košer soli
1/4 žličice mljevenog crnog papra
1/4 žličice bijelog šećera
Za račiće:
1/2 funte sirovih račića
1/3 šalice tanko narezanog crvenog luka
1 šalica tanko narezanog oguljenog krastavca
1 jalapeno, tanko narezan
2 žlice listova cilantra ili po potrebi
tortilja čips, za posluživanje
Korak 1
Pomiješajte cilantro, češnjak, serrano čili, sok od limete, vodu, sol, papar i šećer u visokoj šalici ili posudi blendera; izmiksajte štapnim ili običnim mikserom dok ne postane glatko. Ohladite aguachile dok se pripremaju ostali sastojci.
Korak 2
Dodajte račiće, krastavce i crveni luk u zdjelu i ulijte aguachile. Dobro promiješajte i pritisnite račiće u aguachile. Zamotajte i ostavite u hladnjaku 30 minuta do 1 sat prije posluživanja.
Korak 3
Pospite aguachile kriškama jalapena i cilantrom za ukrašavanje i poslužite s tortiljama.
Komentari