[IDEALAN NEDJELJNI RUČAK] Pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice

U video receptu saznajte kako pripremiti jako ukusne pureće okruglice s kaduljom u umaku od rajčice!

17

Sastojci:

  • mljevena puretina, 800 g
  • kadulja, 10 listova svježe
  • češnjak, 1 režanj
  • parmezan, 60 g naribanog
  • maslac, 50 g
  • rajčica, 500 g iz konzerve, sjeckana
  • muškatni oraščić, 1/2 žličice naribanog
  • origano, 5-6 grančica svježeg
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • papar (svježe mljeveni)

Priprema:

  1. Listove kadulje i češnjak nasjeckamo.
  2. U zdjelu s mljevenim mesom dodamo sjeckanu kadulju i češnjak, naribani parmezan, polovicu maslaca i izradimo jednoličnu smjesu.
  3. Zatim dlanovima oblikujemo okruglice veličine 4-5 centimetra i stavimo ih na stranu.
  4. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckanu rajčicu, grančice origana, muškatni oraščić, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
  5. Za to vrijeme u drugu tavu, na 2 žlice ugrijanog ulja, dodamo preostali maslac i pričekamo da se rastopi.
  6. Potom dodamo okruglice i pržimo ih sa svih strana.
  7. Nakon 10-ak minuta obje tave maknemo s vatre.
  8. Na tanjure rasporedimo pureće okruglice, prelijemo ih dobivenim umakom od rajčica i poslužimo.

Komentari