Idealan nedjeljni ručak: Prženi krumpirići all’Assassina

87

Sastojci:

3 žlice paste od rajčice

1/4 šalice maslinovog ulja

3 češnja češnjaka, sitno zgnječena ili mljevena

1/2 žličice granuliranog češnjaka

1 1/2 žličice crvene paprike

1/4 žličice kajenskog papra

1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra

1/8 žličice soli

16 unci smrznutog naboranog pomfrita

2 unce Parmigiano-Reggiano sira

1 žličica nasjeckanog svježeg talijanskog peršina (po želji)

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva C. Obložite tepsiju papirom za pečenje.

Korak 2

Dodajte pastu od rajčice, maslinovo ulje, protisnuti češnjak, granulirani češnjak, crvenu papriku, kajenski papar, crni papar i sol u veliku zdjelu za miješanje i dobro promiješajte da se sjedini.

Korak 3

Dodajte krumpiriće rukama, malo po malo; pobrinite se da su krumpirići odvojeni i da led ne ide u zdjelu. Lagano miješajte lopaticom dok svaki krumpirić ne bude potpuno i ravnomjerno obložen.

Korak 4

Upotrijebite sitni ribež kako biste naribali parmigiano-reggiano po vrhu krumpirića. Promiješajte lopaticom dok se ne ujednači, a zatim ponovite za ukupno 2 dodavanja naribanog sira.

Korak 5

Prebacite krumpiriće na pripremljeni lim za pečenje u jednom ravnomjernom sloju; rasporedite što je moguće ravnomjernije.

Korak 6

Naribajte Parmigiano-Reggiano po vrhu dok svaki krumpirić ne bude pokriven.

Korak 7

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok krumpirići vrlo dobro ne porumene, pougljenjeni na mjestima i dok rubovi krumpirića ne budu hrskavi, 30 do 35 minuta. Ovisno o veličini i obliku vaših smrznutih krumpirića, možda ćete trebati peći dulje, ali počnite provjeravati nakon 30 minuta.

Korak 8

Naribani dodatni Parmigiano-Reggiano preko krumpirića, pospite nasjeckanim peršinom i odmah poslužite.

Komentari