Sastojci:
4 žličice fine soli
2 žličice svježe mljevenog crnog papra
1 žličica češnjaka u prahu
1/2 žličice kajenskog papra
3 velika jaja
1/4 šalice vode 1
cijelo pile
2 litre biljnog ulja za prženje
2 šalice višenamjenskog brašna
1 žličica soli
Korak 1
Pomiješajte 4 žličice soli, crni papar, češnjak u prahu i kajenski papar u maloj posudi; Staviti na stranu.
Korak 2
Umutiti jaja, vodu i 2 žlice začina temeljito izmiješati u zdjelu dovoljno veliku da u nju stanu svi komadi piletine.
Korak 3
Narežite cijelo pile na komade veličine serviranja, završite s 2 polovice prsa, 2 batka, 2 batka i 2 krilca. Alternativno, možete koristiti 4 funte prethodno narezanih komada piletine s kostima i kožom.
Korak 4
Dodajte komade piletine u marinadu od jaja i temeljito promiješajte dok se ne ujednači. Pritisnite i sabijte komade piletine u zdjelu tako da budu prekriveni marinadom. Pokrijte plastičnom folijom i marinirajte u hladnjaku 12 do 24 sata. Tijekom procesa mariniranja nekoliko puta promiješajte komade piletine.
Korak 5
Pomiješajte brašno i 1 žličicu soli u plitkoj posudi.
Korak 6
Zagrijte biljno ulje za duboko prženje na 180 stupnjeva C. Kada ste spremni za prženje, hvataljkama izvucite piletinu iz marinade, pustite da višak marinade iscuri. Temeljito premažite začinjenim brašnom i otresite višak. Pažljivo stavite u vruće ulje. Ako je vaša friteza dovoljno velika da u nju stane cijelo pile, prvo dodajte komade prsa i pržite 3 do 4 minute prije nego što dodate batake, batake i krilca.
Korak 7
Nakon što je sva piletina u ulju, pržite 15 do 18 minuta ili dok piletina više ne bude ružičasta u sredini i dok sok ne počne biti bistar. Termometar s trenutačnim očitavanjem umetnut blizu središta trebao bi očitati najmanje 74 stupnja C.
Korak 8
Prebacite piletinu na rešetku da se ocijedi i ostavite da se ohladi 5 minuta prije posluživanja.
Komentari