Idealan nedjeljni ručak: Prava juha od lazanja!

412

Sastojci:

Rezanci:

suhi rezanci za lazanje

1 žlica maslinovog ulja

2 žlice maslaca

Jušni temeljac:

2 žlice maslinovog ulja

1 funta nemasne mljevene govedine

velike talijanske kobasice ili 1 kolut talijanske kobasice s uklonjenom ovojnicom

1 šalica žutog luka narezanog na kockice

3 češnja češnjaka, nasjeckana

2 žlice paste od rajčice

1/4 žličice mljevene crvene paprike (po želji)

1/4 žličice sušenog origana

1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra

1 1/2 žličice košer soli ili po ukusu

staklenka pripremljenog marinara umaka ili 3 šalice domaćeg marinara umaka

4 šalice pileće juhe

2 1/2 šalice vode

2 žlice nasjeckanog svježeg talijanskog peršina

Mješavina sira:

ricotta sir

sira mozzarella, nasjeckan

1/2 šalice sitno ribanog Parmigiano-Reggiano sira

Ukrasiti:

1/2 šalice natrganog svježeg bosiljka i lišća talijanskog peršina (po želji)

Korak 1

Napunite veliki lonac lagano posoljenom vodom i zakuhajte. Umiješajte rezance za lazanje i vratite da prokuha. Kuhajte tjesteninu bez poklopca, povremeno miješajući, dok ne postane fleksibilna, 4 do 5 minuta.

Korak 2

Premjestite rezance u hladnu vodu dok se ne ohlade; dobro ocijedite.

Korak 3

Zagrijte pećnicu na 245 stupnjeva C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, a papir namažite 1 žlicom maslinovog ulja. Rezance prepoloviti po dužini. Na pripremljeni lim za pečenje slažite rezance u ravnomjerno preklapajućim redovima. Premažite otopljenim maslacem i prstima utrljajte malo maslaca između rezanaca.

Korak 4

Pecite rezance u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne porumene, ne poprime mjehuriće i počnu rumeniti s hrskavim vanjskim rubovima. Neka se ohlade; izrezati na komade veličine zalogaja.

Korak 5

Dodajte 2 žlice maslinovog ulja u lonac za juhu i stavite na jaku vatru. Dodajte govedinu i kobasicu. Spatulom izlomite meso na male komadiće; kuhajte bez miješanja dok tekućina ne ispari i meso ne počne cvrčati u vlastitoj masnoći, a zatim nastavite kuhati i miješajte dok meso ne počne smeđiti, oko 7 minuta.

Korak 6

Dodajte luk, češnjak, pastu od rajčice, pahuljice crvene paprike, sušeni origano, crni papar i košer sol. Kuhajte i miješajte dok luk ne postane proziran, 3 do 4 minute.

Korak 7

Umiješajte pileću juhu, umak od rajčice i vodu. Pustite da zavrije, smanjite vatru na srednje nisku i kuhajte 45 minuta.

Korak 8

U zdjeli pomiješajte ricotta sir, mozzarella sir i parmezan; Staviti na stranu.

Korak 9

Pojačajte vatru ispod juhe na srednje jaku; umiješajte komadiće rezanaca. Kuhajte, miješajući, dok tjestenina ne omekša, oko 10 minuta.

Korak 10

Smanjite vatru i umiješajte 2 žlice talijanskog peršina. Poslužite u zdjelicama s kuglicom mješavine sira, a po želji pospite svježe natrganim bosiljkom i talijanskim peršinom.

Komentari