Sastojci:
Rezanci:
suhi rezanci za lazanje
1 žlica maslinovog ulja
2 žlice maslaca
Jušni temeljac:
2 žlice maslinovog ulja
1 funta nemasne mljevene govedine
velike talijanske kobasice ili 1 kolut talijanske kobasice s uklonjenom ovojnicom
1 šalica žutog luka narezanog na kockice
3 češnja češnjaka, nasjeckana
2 žlice paste od rajčice
1/4 žličice mljevene crvene paprike (po želji)
1/4 žličice sušenog origana
1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
1 1/2 žličice košer soli ili po ukusu 1
staklenka pripremljenog marinara umaka ili 3 šalice domaćeg marinara umaka
4 šalice pileće juhe
2 1/2 šalice vode
2 žlice nasjeckanog svježeg talijanskog peršina
Mješavina sira:
ricotta sir
sira mozzarella, nasjeckan
1/2 šalice sitno ribanog Parmigiano-Reggiano sira
Ukrasiti:
1/2 šalice natrganog svježeg bosiljka i lišća talijanskog peršina (po želji)
Korak 1
Napunite veliki lonac lagano posoljenom vodom i zakuhajte. Umiješajte rezance za lazanje i vratite da prokuha. Kuhajte tjesteninu bez poklopca, povremeno miješajući, dok ne postane fleksibilna, 4 do 5 minuta.
Korak 2
Premjestite rezance u hladnu vodu dok se ne ohlade; dobro ocijedite.
Korak 3
Zagrijte pećnicu na 245 stupnjeva C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, a papir namažite 1 žlicom maslinovog ulja. Rezance prepoloviti po dužini. Na pripremljeni lim za pečenje slažite rezance u ravnomjerno preklapajućim redovima. Premažite otopljenim maslacem i prstima utrljajte malo maslaca između rezanaca.
Korak 4
Pecite rezance u prethodno zagrijanoj pećnici dok ne porumene, ne poprime mjehuriće i počnu rumeniti s hrskavim vanjskim rubovima. Neka se ohlade; izrezati na komade veličine zalogaja.
Korak 5
Dodajte 2 žlice maslinovog ulja u lonac za juhu i stavite na jaku vatru. Dodajte govedinu i kobasicu. Spatulom izlomite meso na male komadiće; kuhajte bez miješanja dok tekućina ne ispari i meso ne počne cvrčati u vlastitoj masnoći, a zatim nastavite kuhati i miješajte dok meso ne počne smeđiti, oko 7 minuta.
Korak 6
Dodajte luk, češnjak, pastu od rajčice, pahuljice crvene paprike, sušeni origano, crni papar i košer sol. Kuhajte i miješajte dok luk ne postane proziran, 3 do 4 minute.
Korak 7
Umiješajte pileću juhu, umak od rajčice i vodu. Pustite da zavrije, smanjite vatru na srednje nisku i kuhajte 45 minuta.
Korak 8
U zdjeli pomiješajte ricotta sir, mozzarella sir i parmezan; Staviti na stranu.
Korak 9
Pojačajte vatru ispod juhe na srednje jaku; umiješajte komadiće rezanaca. Kuhajte, miješajući, dok tjestenina ne omekša, oko 10 minuta.
Korak 10
Smanjite vatru i umiješajte 2 žlice talijanskog peršina. Poslužite u zdjelicama s kuglicom mješavine sira, a po želji pospite svježe natrganim bosiljkom i talijanskim peršinom.
Komentari