[IDEALAN NEDJELJNI RUČAK] Poulet Chasseur – piletina na lovački način

24

Sastojci

  • pileći rasjek, 1
  • šampinjoni, 250 g
  • luk, 2 glavice
  • brašno, 100 g
  • majčina dušica, 1 žličica sušena
  • mažuran, 1 žličica sušeni
  • bijelo vino, 250 ml suhog
  • pileći temeljac, 400 ml
  • koncentrat rajčice, 2 žlice
  • rajčica, 280 g sjeckana
  • lovorov list, 1
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  1. Šampinjone očistimo skratimo im stapke i narežemo na listiće, a luk nasjeckamo. U prikladnu posudu stavimo brašno, začinimo ga solju i paprom te promiješamo.
  2. Zatim komade piletine uvaljamo u dobivenu mješavinu brašna, soli i papra, a višak brašna otresemo.
  3. U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo komade piletine i pržimo ih na srednje jakoj vatri. Nakon 4 minute piletinu okrenemo i pržimo još toliko.
  4. Potom piletinu premjestimo u vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk i listiće gljiva, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
  5. Kada gljive počnu puštati tekućinu dodamo sušeni mažuran, sušenu majčinu dušicu, list lovora, ulijemo vino i juhu, promiješamo i pričekamo da zavri.
  6. Zatim dodamo koncetrat rajčice i sjeckanu rajčicu, posolimo, promiješamo te ostavimo da još jednom zavri.
  7. Vreli umak od šampinjona i rajčice prelijemo preko komada piletine u vatrostalnoj posudi i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40-ak minuta.
  8. Jelo je gotovo, rasporedimo ga na tanjure, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo. Dobar tek!

Komentari