Sastojci:
1/2 šalice neslanog maslaca
1 žuti luk, narezan na kockice
2 1/2 žličice soli
1 funta mljevene govedine
3 češnja češnjaka, zgnječena
1 žličica svježe mljevenog crnog papra
1 prstohvat kajenskog papra
1 list lovora
2 1/2 šalice goveđe juhe, plus još po potrebi
3 šalice konzervirane mljevene ili pasirane rajčice
1 1/2 šalice vode, plus još po potrebi
2 1/2 funte zelenog kupusa, izrezanog na komade
1 šalica bijele riže dugog zrna
3/4 šalice nasjeckanog talijanskog peršina, podijeljeno
Korak 1
Stavite lonac za juhu na srednje jaku vatru i otopite maslac. Dodajte luk i sol i kuhajte, miješajući, dok luk ne postane mekan i proziran, 4 do 5 minuta.
Korak 2
Dodajte mljevenu govedinu i kuhajte, miješajući i razbijajući velike grudice, dok meso ne porumeni i ne postane sitno, oko 5 minuta.
Korak 3
Začinite češnjakom, crnim paprom, kajenskim paprom i lovorovim listom; kuhati i miješati 1 minutu. Ulijte goveđu juhu, pojačajte vatru i pustite da zavrije. Umiješajte kupus, smanjite vatru na srednju i kuhajte dok kupus ne omekša, 10 do 15 minuta.
Korak 4
Ulijte rajčice i vodu i nastavite pirjati još 10 do 15 minuta. Umiješajte rižu i pola peršina; kuhajte na srednjoj vatri dok riža ne omekša i juha se zgusne, oko 20 minuta. Ako juha tijekom kuhanja postane pregusta, dodajte još malo goveđe juhe i/ili vode. Posolite po ukusu.
Komentari