Idealan nedjeljni ručak: Poljska juha od kupusa

301

Sastojci:

1/2 šalice neslanog maslaca

1 žuti luk, narezan na kockice

2 1/2 žličice soli

1 funta mljevene govedine

3 češnja češnjaka, zgnječena

1 žličica svježe mljevenog crnog papra

1 prstohvat kajenskog papra

1 list lovora

2 1/2 šalice goveđe juhe, plus još po potrebi

3 šalice konzervirane mljevene ili pasirane rajčice

1 1/2 šalice vode, plus još po potrebi

2 1/2 funte zelenog kupusa, izrezanog na komade

1 šalica bijele riže dugog zrna

3/4 šalice nasjeckanog talijanskog peršina, podijeljeno

Korak 1

Stavite lonac za juhu na srednje jaku vatru i otopite maslac. Dodajte luk i sol i kuhajte, miješajući, dok luk ne postane mekan i proziran, 4 do 5 minuta.

Korak 2

Dodajte mljevenu govedinu i kuhajte, miješajući i razbijajući velike grudice, dok meso ne porumeni i ne postane sitno, oko 5 minuta.

Korak 3

Začinite češnjakom, crnim paprom, kajenskim paprom i lovorovim listom; kuhati i miješati 1 minutu. Ulijte goveđu juhu, pojačajte vatru i pustite da zavrije. Umiješajte kupus, smanjite vatru na srednju i kuhajte dok kupus ne omekša, 10 do 15 minuta.

Korak 4

Ulijte rajčice i vodu i nastavite pirjati još 10 do 15 minuta. Umiješajte rižu i pola peršina; kuhajte na srednjoj vatri dok riža ne omekša i juha se zgusne, oko 20 minuta. Ako juha tijekom kuhanja postane pregusta, dodajte još malo goveđe juhe i/ili vode. Posolite po ukusu.

 

Komentari