Idealan nedjeljni ručak: Poljska juha od krumpira

367

Sastojci: 

2 žlice maslinovog ulja

4 kobasice, narezane na četvrtine

1 žuti luk nasjeckan

2 rebra celera, izrezana na komade

2 mrkve, narezane na komade

2 1/2 funte krumpira, oguljenih

4 šalice pileće juhe

1 1/2 šalice vode, ili po potrebi

1 žličica soli, ili po ukusu

1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra ili po ukusu

1 prstohvat kajenskog papra ili po ukusu

3/4 šalice kiselog krastavca

1/4 šalice soka od kiselih krastavaca

1/2 šalice nasjeckanog svježeg kopra, podijeljenog

1/3 šalice kiselog vrhnja

Korak 1

Zagrijte ulje u loncu za juhu na srednje jakoj vatri i dodajte kobasicu.

Korak 2

Kuhajte uz miješanje nekoliko minuta da ulje dobije okus. Dodajte luk, celer i mrkvu i kuhajte, miješajući, dok luk ne postane proziran, oko 5 minuta.

Korak 3

U međuvremenu krumpir narežite na četvrtine i narežite na ploške. Otprilike 1/3 krumpira prebacite u hladnu vodu i ostavite u hladnjaku dok ne zatreba.

Korak 4

U povrće umiješajte ostatak narezanog krumpira. Dodajte juhu, vodu, sol, papar, ljutu papriku, kisele krastavce, sok od kiselih krastavaca i pola svježe nasjeckanog kopra.

Korak 5

Pojačajte vatru i pričekajte da juha počne kuhati. Dok se juha zagrije, umiješajte kiselo vrhnje.

Korak 6

Smanjite vatru na srednje nisku i pirjajte, povremeno miješajući, dok krumpir ne omekša, 40 do 45 minuta. Koristite gnječilicu za krumpir da izlomite krumpir. Ocijedite i dodajte ostavljeni krumpir narezan na ploške i pustite da se juha kuha dok krumpir ne omekša i postane mekan, još oko 40 do 45 minuta.

Korak 7

Tijekom zadnjih 30 minuta pažljivo miješajte kako biste zadržali cijele komade krumpira. Probajte začine i prilagodite. Umiješajte preostali kopar i odmah poslužite, ukrašeno s još kiselog vrhnja i kopra.

Komentari