Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
4 kobasice, narezane na četvrtine
1 žuti luk nasjeckan
2 rebra celera, izrezana na komade
2 mrkve, narezane na komade
2 1/2 funte krumpira, oguljenih
4 šalice pileće juhe
1 1/2 šalice vode, ili po potrebi
1 žličica soli, ili po ukusu
1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra ili po ukusu
1 prstohvat kajenskog papra ili po ukusu
3/4 šalice kiselog krastavca
1/4 šalice soka od kiselih krastavaca
1/2 šalice nasjeckanog svježeg kopra, podijeljenog
1/3 šalice kiselog vrhnja
Korak 1
Zagrijte ulje u loncu za juhu na srednje jakoj vatri i dodajte kobasicu.
Korak 2
Kuhajte uz miješanje nekoliko minuta da ulje dobije okus. Dodajte luk, celer i mrkvu i kuhajte, miješajući, dok luk ne postane proziran, oko 5 minuta.
Korak 3
U međuvremenu krumpir narežite na četvrtine i narežite na ploške. Otprilike 1/3 krumpira prebacite u hladnu vodu i ostavite u hladnjaku dok ne zatreba.
Korak 4
U povrće umiješajte ostatak narezanog krumpira. Dodajte juhu, vodu, sol, papar, ljutu papriku, kisele krastavce, sok od kiselih krastavaca i pola svježe nasjeckanog kopra.
Korak 5
Pojačajte vatru i pričekajte da juha počne kuhati. Dok se juha zagrije, umiješajte kiselo vrhnje.
Korak 6
Smanjite vatru na srednje nisku i pirjajte, povremeno miješajući, dok krumpir ne omekša, 40 do 45 minuta. Koristite gnječilicu za krumpir da izlomite krumpir. Ocijedite i dodajte ostavljeni krumpir narezan na ploške i pustite da se juha kuha dok krumpir ne omekša i postane mekan, još oko 40 do 45 minuta.
Korak 7
Tijekom zadnjih 30 minuta pažljivo miješajte kako biste zadržali cijele komade krumpira. Probajte začine i prilagodite. Umiješajte preostali kopar i odmah poslužite, ukrašeno s još kiselog vrhnja i kopra.
Komentari