Sastojci:
2 šalice čipsa u obliku kotlića s morskom soli ili više po potrebi
1 veliko jaje
1/3 šalice mlijeka
1/4 šalice vode
1/2 žličice soli
1 žlica višenamjenskog brašna
1/4 žličice praška za pecivo
1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
1 žlica sitno nasjeckanog luka
1 prstohvat kajenskog papra ili po ukusu
1/4 šalice biljnog ulja
1/4 šalice umaka od jabuka (po želji)
1/4 šalice kiselog vrhnja (po želji)
1 žlica svježe narezanog vlasca (po želji)
Korak 1
Dodajte čips od krumpira u zdjelu i izmrvite rukama dok se fino ne zdrobi; odmjerite 1 šalicu zdrobljenog čipsa i ostavite sa strane.
Korak 2
Za tijesto za krumpirove čips dodajte jaje, mlijeko, vodu, sol, brašno, prašak za pecivo, crni papar, luk i kajenski papar u zdjelu i dobro promiješajte. Dodajte 1 šalicu zdrobljenog čipsa i miješajte dok se smjesa ne ujednači.
Korak 3
Zamotajte zdjelu i stavite u hladnjak dok se smjesa ne zgusne, 30 do 60 minuta ili do preko noći.
Korak 4
Zagrijte ulje u neljepljivoj tavi postavljenoj na srednje jakoj vatri. Ubacite tijesto u 4 jednaka dijela u vruće ulje. Pecite s prve strane, neometano, dok ne porumene, oko 4 minute.
Korak 5
Okrenite ih i pecite s druge strane dok ne porumene, 3 do 4 minute. Izvadite na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijedi 1 minutu.
Korak 6
Poslužite s umakom od jabuka, kiselim vrhnjem i svježim vlascem.
Komentari