Idealan nedjeljni ručak: Palačinke od krumpira

77

Sastojci:

2 šalice čipsa u obliku kotlića s morskom soli ili više po potrebi

1 veliko jaje

1/3 šalice mlijeka

1/4 šalice vode

1/2 žličice soli

1 žlica višenamjenskog brašna

1/4 žličice praška za pecivo

1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra

1 žlica sitno nasjeckanog luka

1 prstohvat kajenskog papra ili po ukusu

1/4 šalice biljnog ulja

1/4 šalice umaka od jabuka (po želji)

1/4 šalice kiselog vrhnja (po želji)

1 žlica svježe narezanog vlasca (po želji)

Korak 1

Dodajte čips od krumpira u zdjelu i izmrvite rukama dok se fino ne zdrobi; odmjerite 1 šalicu zdrobljenog čipsa i ostavite sa strane.

Korak 2

Za tijesto za krumpirove čips dodajte jaje, mlijeko, vodu, sol, brašno, prašak za pecivo, crni papar, luk i kajenski papar u zdjelu i dobro promiješajte. Dodajte 1 šalicu zdrobljenog čipsa i miješajte dok se smjesa ne ujednači.

Korak 3

Zamotajte zdjelu i stavite u hladnjak dok se smjesa ne zgusne, 30 do 60 minuta ili do preko noći.

Korak 4

Zagrijte ulje u neljepljivoj tavi postavljenoj na srednje jakoj vatri. Ubacite tijesto u 4 jednaka dijela u vruće ulje. Pecite s prve strane, neometano, dok ne porumene, oko 4 minute.

Korak 5

Okrenite ih i pecite s druge strane dok ne porumene, 3 do 4 minute. Izvadite na tanjur obložen papirnatim ručnikom da se ocijedi 1 minutu.

Korak 6

Poslužite s umakom od jabuka, kiselim vrhnjem i svježim vlascem.

Komentari