Sastojci:
Umak
2 žlice maslinovog ulja
3 češnja češnjaka, zgnječena
1/4 šalice paste od rajčice
2 šalice marinara umaka
1/4 šalice vode
1/4 šalice bijelog šećera ili po ukusu
1/4 žličice sušenog origana
1/4 žličice čili pahuljica (po želji)
Pizza
2 žlice maslinovog ulja
24 unce tijesta za pizzu
3 unce naribanog sira mozzarella
12 kriški provolone sira
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 245 stupnjeva C.
Korak 2
Zagrijte maslinovo ulje u loncu na srednje jakoj vatri; pirjajte češnjak dok ne zamiriše, oko 30 sekundi. Umiješajte pastu od rajčice i kuhajte uz miješanje još 30 sekundi. Dodajte marinaru, vodu, šećer, origano i čili pahuljice. Pustite da zavrije i uz povremeno miješanje kuhajte 10 do 15 minuta. Probajte začine i prilagodite ako je potrebno. Isključite toplinu i rezervirajte.
Korak 3
Razvaljajte i razvucite tijesto u pravokutnik. Natrljajte tepsiju maslinovim uljem i prebacite tijesto. Gurajte, povlačite i rastežite tijesto da pokrije posudu. Ako se tijesto povlači od ruba, ostavite ga nekoliko minuta, a zatim nastavite s oblikovanjem.
Korak 4
Gornje tijesto s laganim slojem umaka (recept će napraviti dodatni umak). Odozgo stavite mozzarella sir.
Korak 5
Pecite u zagrijanoj pećnici dok se korica ne zapeče, a donja ne porumeni, 15 do 20 minuta.
Korak 6
Čim pizza izađe iz pećnice, pokrijte je kriškama provolona. Pizza se može poslužiti odmah ili vratiti u pećnicu na nekoliko minuta da se provolone još više otopi.
Komentari