Idealan nedjeljni ručak: New England Beach Pizza

114

Sastojci:

Umak

2 žlice maslinovog ulja

3 češnja češnjaka, zgnječena

1/4 šalice paste od rajčice

2 šalice marinara umaka

1/4 šalice vode

1/4 šalice bijelog šećera ili po ukusu

1/4 žličice sušenog origana

1/4 žličice čili pahuljica (po želji)

Pizza

2 žlice maslinovog ulja

24 unce tijesta za pizzu

3 unce naribanog sira mozzarella

12 kriški provolone sira

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 245 stupnjeva C.

Korak 2

Zagrijte maslinovo ulje u loncu na srednje jakoj vatri; pirjajte češnjak dok ne zamiriše, oko 30 sekundi. Umiješajte pastu od rajčice i kuhajte uz miješanje još 30 sekundi. Dodajte marinaru, vodu, šećer, origano i čili pahuljice. Pustite da zavrije i uz povremeno miješanje kuhajte 10 do 15 minuta. Probajte začine i prilagodite ako je potrebno. Isključite toplinu i rezervirajte.

Korak 3

Razvaljajte i razvucite tijesto u pravokutnik. Natrljajte tepsiju maslinovim uljem i prebacite tijesto. Gurajte, povlačite i rastežite tijesto da pokrije posudu. Ako se tijesto povlači od ruba, ostavite ga nekoliko minuta, a zatim nastavite s oblikovanjem.

Korak 4

Gornje tijesto s laganim slojem umaka (recept će napraviti dodatni umak). Odozgo stavite mozzarella sir.

Korak 5

Pecite u zagrijanoj pećnici dok se korica ne zapeče, a donja ne porumeni, 15 do 20 minuta.

Korak 6

Čim pizza izađe iz pećnice, pokrijte je kriškama provolona. Pizza se može poslužiti odmah ili vratiti u pećnicu na nekoliko minuta da se provolone još više otopi.

Komentari