Sastojci:
Za miso goveđi umak:
1/3 šalice crvene miso paste
3 žlice javorovog sirupa
1/4 šalice rižinog octa
1 žlica soja umaka
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
1 žličica košer soli
1 žličica sriracha ljutog umaka ili po ukusu
2 1/4 funte goveđeg pečenja bez kostiju
1 srednji žuti luk, narezan na ploške
3 češnja češnjaka, mljevena
2/3 šalice vode
Za jelo s rezancima:
3 šalice vode
1 šalica narezane crvene paprike
1/2 šalice narezanog mladog luka, plus još za ukrašavanje na vrhu
3 šalice narezanog bok choya
1/4 šalice nasjeckanog cilantra
1 žličica kukuruznog škroba, po želji
2 žličice vode pomiješati s kukuruznim škrobom
8 unci rezanci ili tjestenine
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C.
Korak 2
Pomiješajte crvenu miso pastu, javorov sirup, rižin ocat, sojin umak, češnjak u prahu, crni papar, košer sol i srirachu u posudi za miješanje i miješajte dok ne postane glatka.
Korak 3
Dodajte govedinu u zdjelu i temeljito premažite s obje strane, bockajući govedinu po cijeloj vilicom da se marinada upije u meso. Dodajte luk i nasjeckani češnjak u posudu za pirjanje i ravnomjerno rasporedite. Na vrh stavite govedinu i svu mješavinu umaka.
Korak 4
Govedinu premažite umakom i oko mesa dodajte 2/3 šalice vode. Prebacite posudu u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 1 sat. Izvadite iz pećnice, preokrenite govedinu i žlicom prelijte tekućinu odozgo.
Korak 5
Vratite u pećnicu i pecite još 1 sat. Pokrijte posudu i nastavite peći još 1 sat.
Korak 6
Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Preko mesa žlicom rasporedite karamelizirani luk. Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći.
Korak 7
Sljedeći dan izrežite hladnu govedinu na komade i vratite u tavu. Dodajte 3 šalice vode, stavite na jaku vatru i zakuhajte. Pirjajte uz povremeno miješanje dok meso ne omekša, oko 45 minuta.
Korak 8
Pomiješajte papriku, zeleni luk i bok choy u tavi. Pojačajte temperaturu na srednju i kuhajte dok povrće ne omekša po želji, 5 do 10 minuta.
Korak 9
U međuvremenu zakuhajte veliki lonac lagano posoljene vode. Kuhajte bucatinije u kipućoj vodi, povremeno miješajući, dok ne omekšaju, ali budu čvrsti na zalogaj, 9 do 12 minuta.
Korak 10
Pomiješajte kukuruzni škrob i 2 žličice vode u maloj posudi. Umiješajte u umak (samo ako volite gušći umak) i kuhajte oko 1 min uz miješanje. Prebacite kuhane rezance u tavu pomoću hvataljki i promiješajte da se sjedine. Poslužite odmah s cilantrom i zelenim lukom po želji.
L.B.
Komentari