Idealan nedjeljni ručak: Miso goveđi noodles

125

Sastojci:

Za miso goveđi umak:

1/3 šalice crvene miso paste

3 žlice javorovog sirupa

1/4 šalice rižinog octa

1 žlica soja umaka

1/2 žličice češnjaka u prahu

1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra

1 žličica košer soli

1 žličica sriracha ljutog umaka ili po ukusu

2 1/4 funte goveđeg pečenja bez kostiju

1 srednji žuti luk, narezan na ploške

3 češnja češnjaka, mljevena

2/3 šalice vode

Za jelo s rezancima:

3 šalice vode

1 šalica narezane crvene paprike

1/2 šalice narezanog mladog luka, plus još za ukrašavanje na vrhu

3 šalice narezanog bok choya

1/4 šalice nasjeckanog cilantra

1 žličica kukuruznog škroba, po želji

2 žličice vode pomiješati s kukuruznim škrobom

8 unci rezanci ili tjestenine

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C.

Korak 2

Pomiješajte crvenu miso pastu, javorov sirup, rižin ocat, sojin umak, češnjak u prahu, crni papar, košer sol i srirachu u posudi za miješanje i miješajte dok ne postane glatka.

Korak 3

Dodajte govedinu u zdjelu i temeljito premažite s obje strane, bockajući govedinu po cijeloj vilicom da se marinada upije u meso. Dodajte luk i nasjeckani češnjak u posudu za pirjanje i ravnomjerno rasporedite. Na vrh stavite govedinu i svu mješavinu umaka.

Korak 4

Govedinu premažite umakom i oko mesa dodajte 2/3 šalice vode. Prebacite posudu u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 1 sat. Izvadite iz pećnice, preokrenite govedinu i žlicom prelijte tekućinu odozgo.

Korak 5

Vratite u pećnicu i pecite još 1 sat. Pokrijte posudu i nastavite peći još 1 sat.

Korak 6

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Preko mesa žlicom rasporedite karamelizirani luk. Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći.

Korak 7

Sljedeći dan izrežite hladnu govedinu na komade i vratite u tavu. Dodajte 3 šalice vode, stavite na jaku vatru i zakuhajte. Pirjajte uz povremeno miješanje dok meso ne omekša, oko 45 minuta.

Korak 8

Pomiješajte papriku, zeleni luk i bok choy u tavi. Pojačajte temperaturu na srednju i kuhajte dok povrće ne omekša po želji, 5 do 10 minuta.

Korak 9

U međuvremenu zakuhajte veliki lonac lagano posoljene vode. Kuhajte bucatinije u kipućoj vodi, povremeno miješajući, dok ne omekšaju, ali budu čvrsti na zalogaj, 9 do 12 minuta.

Korak 10

Pomiješajte kukuruzni škrob i 2 žličice vode u maloj posudi. Umiješajte u umak (samo ako volite gušći umak) i kuhajte oko 1 min uz miješanje. Prebacite kuhane rezance u tavu pomoću hvataljki i promiješajte da se sjedine. Poslužite odmah s cilantrom i zelenim lukom po želji.

L.B.

 

Komentari