Idealan nedjeljni ručak: Ljetna mesna salata

124

Sastojci:

1 glavica zelenog kupusa

1/2 šalice narezanog mladog luka, plus još za ukras

1 crvena paprika narezana na tanke trakice

1 velika mrkva

2 češnja češnjaka, zgnječena

4 šalice svinjskog mesa ili drugog kuhanog, nasjeckanog mesa

1/4 šalice ulja avokada, podijeljeno ili po potrebi

1 žličica soli, plus još po ukusu

1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra

2 žličice čili umaka od češnjaka (kao što je Sriracha)

1/3 šalice začinjenog rižinog octa

1/3 šalice nasjeckanog cilantra

Korak 1

Kupus prepoloviti i izrezati u jezgru; izrežite svaku polovicu na 2 dijela, a kupus narežite na trakice. Staviti na stranu.

Korak 2

Dodajte zeleni luk, papriku i češnjak u veliku zdjelu za miješanje. Gulilicom za povrće ogulite tanke trakice mrkve.

Korak 3

Stavite neprianjajuću tavu na jaku vatru i dodajte svinjetinu. Kuhajte dok svinjetina ne bude jako vruća i dok se na mesu ne stvori smeđa korica, oko 5 minuta. Ako je meso nemasno, po potrebi se u tavu može dodati 1 do 2 žlice ulja.

Korak 4

Prelijte vruću svinjetinu preko povrća i pomiješajte hvataljkama da se sjedini.

Korak 5

Dodajte 2 žlice ulja u istu tavu i stavite na jaku vatru. Transfer u kupus i sol. Kuhajte uz miješanje dok kupus ne omekša i počne mrljiti na točkice, ali još uvijek zadrži malo hrskavosti.

Korak 6

Dodajte kupus, crni papar, Srirachu i rižin ocat u zdjelu; dobro izmiješajte. Dodajte cilantro i dobro promiješajte. Probajte začine, po potrebi prilagodite sol i papar, toplinu i ocat. Poslužite vruće, toplo ili na sobnoj temperaturi, ukrašeno tanko narezanim zelenim lukom. Ako radite unaprijed, zagrijte salatu prije posluživanja.

Komentari