Sastojci:
1 glavica zelenog kupusa
1/2 šalice narezanog mladog luka, plus još za ukras
1 crvena paprika narezana na tanke trakice
1 velika mrkva
2 češnja češnjaka, zgnječena
4 šalice svinjskog mesa ili drugog kuhanog, nasjeckanog mesa
1/4 šalice ulja avokada, podijeljeno ili po potrebi
1 žličica soli, plus još po ukusu
1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
2 žličice čili umaka od češnjaka (kao što je Sriracha)
1/3 šalice začinjenog rižinog octa
1/3 šalice nasjeckanog cilantra
Korak 1
Kupus prepoloviti i izrezati u jezgru; izrežite svaku polovicu na 2 dijela, a kupus narežite na trakice. Staviti na stranu.
Korak 2
Dodajte zeleni luk, papriku i češnjak u veliku zdjelu za miješanje. Gulilicom za povrće ogulite tanke trakice mrkve.
Korak 3
Stavite neprianjajuću tavu na jaku vatru i dodajte svinjetinu. Kuhajte dok svinjetina ne bude jako vruća i dok se na mesu ne stvori smeđa korica, oko 5 minuta. Ako je meso nemasno, po potrebi se u tavu može dodati 1 do 2 žlice ulja.
Korak 4
Prelijte vruću svinjetinu preko povrća i pomiješajte hvataljkama da se sjedini.
Korak 5
Dodajte 2 žlice ulja u istu tavu i stavite na jaku vatru. Transfer u kupus i sol. Kuhajte uz miješanje dok kupus ne omekša i počne mrljiti na točkice, ali još uvijek zadrži malo hrskavosti.
Korak 6
Dodajte kupus, crni papar, Srirachu i rižin ocat u zdjelu; dobro izmiješajte. Dodajte cilantro i dobro promiješajte. Probajte začine, po potrebi prilagodite sol i papar, toplinu i ocat. Poslužite vruće, toplo ili na sobnoj temperaturi, ukrašeno tanko narezanim zelenim lukom. Ako radite unaprijed, zagrijte salatu prije posluživanja.
Komentari