Idealan nedjeljni ručak: Involtini sa šunkom i tri vrste sira

118

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja

1 ½ šalice narezanih smeđih ili bijelih gljiva

1 veliki žuti luk, narezan na kockice

3 češnja češnjaka

mljevena ili zgnječena 1 crvena paprika

narezana na kockice

soli po ukusu

svježe mljeveni crni papar po ukusu

prstohvat kajenskog papra

4 kriške dimljene šunke

½ šalice naribanog sira za vrh

Punjenje

12 unci ricotta sira

2 unce sira,

naribanog ½ unce sitno ribanog Parmigiano-Reggiano

1 žličica košer soli ili po ukusu

¼ žličice svježe mljevenog crnog papra

1 prstohvat muškatnog oraščića

2 žlice svježe nasjeckanog talijanskog peršina

 

Korak 1

Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte gljive, luk i veliki prstohvat soli. Pirjajte uz povremeno miješanje dok gljive ne počnu dobivati zlatnosmeđu boju, a luk postane proziran, oko 5 minuta. Napravite mjesta u sredini tave, dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriše, oko 30 sekundi, dodajući još maslinovog ulja ako je potrebno. Dodajte paprike i pirjajte dok ne počnu omekšati, oko 2 minute. Začinite crnim paprom, kajenskim paprom i dodajte još soli po ukusu ako je potrebno. Maknite s vatre i prebacite u posudu za pečenje ili tavu.

Korak 2

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C.

Korak 3

Pomiješajte ricottu, parmezan i sir u zdjeli. Začinite peršinom, soli, paprom i muškatnim oraščićem. Dobro izmiješajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Korak 4

Nadjev podijelite na 4 šnite šunke i svaku zarolajte. Stavite na vrh mješavine povrća i na vrh pospite naribanim sirom.

Korak 5

Pecite u zagrijanoj pećnici dok se sir ne otopi i sve zagrije, 25 do 30 minuta. Po želji ukrasite peršinom.

L.B.

 

Komentari