Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
1 ½ šalice narezanih smeđih ili bijelih gljiva
1 veliki žuti luk, narezan na kockice
3 češnja češnjaka
mljevena ili zgnječena 1 crvena paprika
narezana na kockice
soli po ukusu
svježe mljeveni crni papar po ukusu
prstohvat kajenskog papra
4 kriške dimljene šunke
½ šalice naribanog sira za vrh
Punjenje
12 unci ricotta sira
2 unce sira,
naribanog ½ unce sitno ribanog Parmigiano-Reggiano
1 žličica košer soli ili po ukusu
¼ žličice svježe mljevenog crnog papra
1 prstohvat muškatnog oraščića
2 žlice svježe nasjeckanog talijanskog peršina
Korak 1
Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte gljive, luk i veliki prstohvat soli. Pirjajte uz povremeno miješanje dok gljive ne počnu dobivati zlatnosmeđu boju, a luk postane proziran, oko 5 minuta. Napravite mjesta u sredini tave, dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriše, oko 30 sekundi, dodajući još maslinovog ulja ako je potrebno. Dodajte paprike i pirjajte dok ne počnu omekšati, oko 2 minute. Začinite crnim paprom, kajenskim paprom i dodajte još soli po ukusu ako je potrebno. Maknite s vatre i prebacite u posudu za pečenje ili tavu.
Korak 2
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C.
Korak 3
Pomiješajte ricottu, parmezan i sir u zdjeli. Začinite peršinom, soli, paprom i muškatnim oraščićem. Dobro izmiješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Korak 4
Nadjev podijelite na 4 šnite šunke i svaku zarolajte. Stavite na vrh mješavine povrća i na vrh pospite naribanim sirom.
Korak 5
Pecite u zagrijanoj pećnici dok se sir ne otopi i sve zagrije, 25 do 30 minuta. Po želji ukrasite peršinom.
L.B.
Komentari