Sastojci:
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica maslaca
1 veliki luk, narezan na kockice
2 žličice soli, plus još po ukusu
5 žličica curry praha
1/2 žličice mljevene kurkume
1 žličica mljevenog kima
1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
1 žličica sušenog origana
2 kilograma mljevene junetine
4 lista lovora, razdijeljena
1 žlica paste od rajčice
4 češnja češnjaka, nasjeckana
2 žlice soka od limuna
1 žličica limunove korice
1 žlica vinskog octa ili jabučnog octa ili po ukusu
1/2 žličice Worcestershire umaka
1/3 šalice voćnog chutneya u indijskom stilu ili po ukusu
3 kriške bijelog kruha, očišćen od kore
1 1/2 šalice mlijeka, podijeljeno
2 velika jaja
1 prstohvat kajenskog papra
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C.
Korak 2
Zagrijte maslinovo ulje i maslac u velikoj tavi za pećnicu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i sol i kuhajte dok ne počne omekšavati i postati proziran, 3 do 5 minuta. Umiješajte curry prah, kumin, kurkumu, crni papar i origano i kuhajte još 1 do 2 minute.
Korak 3
Dodajte mljevenu junetinu i kuhajte uz miješanje dok meso usitnjavate na sitne mrvice. Dodajte 1 lovorov list, pastu od rajčice i češnjak te kuhajte uz miješanje još 2 minute. Umiješajte limunov sok i koricu, ocat, Worcestershire i chutney.
Korak 4
Zagladite vrh i smjesu lagano pirjajte 5 minuta.
Korak 5
U međuvremenu dodajte kruh u zdjelu i prelijte ga s 1/2 šalice mlijeka, promiješajte i ostavite da stoji 5 minuta. Višak mlijeka ocijedite natrag u zdjelu i dodajte namočeni kruh mesu.
Korak 6
Pasirajte, drobite i miješajte smjesu dok se kruh potpuno ne umiješa. Dodajte preostalu 1 šalicu mlijeka u zdjelu; dodajte jaja, kajenski papar i prstohvat soli i dobro promiješajte.
Korak 7
Lagano prelijte preko mesa i na vrh stavite 3 ili više lovorovih listova. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok se krema na vrhu ne stegne i lagano porumeni, oko 45 minuta.
Korak 8
Ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja.
Komentari