Sastojci:
Marinada:
½ šalice žutog luka narezanog na kockice
¼ šalice mladog luka, narezanog na ploške
6 češnja češnjaka, grubo nasjeckanog
2 habanero papričice, očišćene od sjemenki i nasjeckane
1 žlica svježeg lišća majčine dušice
2 žličice suhe majčine dušice
1 žlica košer soli
1 žličica svježe mljevenog crnog papra
1 žličica mljevene pimente
½ žličice cimeta
½ žličice kumina
½ žličice svježe naribanog muškatnog oraščića
2 limete, ocijeđene
3 žlice soja umaka
2 žlice pakiranog smeđeg šećera
2 žlice biljnog ulja
Purica:
3 ½ funte purećih prsa bez kostiju
1 veliki žuti luk, narezan na ploške
košer sol po ukusu
1 limeta, izrezana na kriške (po želji)
Korak 1
Pomiješajte luk narezan na kockice, češnjak, habanero papričice, svježi i sušeni timijan, košer sol, crni papar, piment, cimet, kumin u blenderu ili u velikoj šalici ako koristite potopni blender. Dodajte sok limete, sojin umak, smeđi šećer i biljno ulje. Miješajte dok ne postane glatko.
Korak 2
Stavite pureća prsa u veliku zdjelu, otvorite ih i prelijte marinadom po puretini. Preokrenite i bacajte pureća prsa nekoliko puta dok ne budu ravnomjerno prekrivena marinadom. Pritisnite plastičnu foliju preko purice i marinirajte u hladnjaku najmanje 4, do 12 sati.
Korak 3
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva C.
Korak 4
Prebacite puricu u posudu za pečenje i povežite je špagom. Ispod i okolo purice dodajte narezani luk. Posolite.
Korak 5
Pecite puretinu u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta. Smanjite temperaturu na 150 stupnjeva C i pecite dok termometar s trenutnim očitanjem umetnut u sredinu ne pokaže najmanje 63 stupnja C, oko 1 sat i 15 minuta.
Korak 6
Labavo obložite folijom i ostavite da odstoji oko 20 minuta. Odrežite konce i poslužite.
L.B.
Komentari