Sastojci:
Nuggetsi
1 1/2 funte pilećih prsa i/ili bataka bez kože i kostiju
2 žlice finih suhih krušnih mrvica
1 1/2 žličice soli
1 žličica paprike
1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
1/2 žličice kajenskog papra
1/2 žličice češnjaka u prahu
1 žlica biljnog ulja
1/3 šalice kukuruznog škroba
1/3 šalice samodizajućeg brašna
1/3 šalice narezanog mladog luka
3 šalice biljnog ulja za prženje
Umak
3/4 šalice majoneze
2 žlice meda ili po ukusu
3 žlice Sriracha ljutog umaka, plus još za posluživanje
1 žlica soja umaka
1 žličica sezamovog ulja
3 žlice rižinog octa
1/2 žličice mljevenog sečuanskog papra (po želji)
Korak 1
Izrežite piletinu na komade; dodajte u zdjelu multipraktika. Dodajte krušne mrvice, sol, papriku, crni papar, kajenski papar, češnjak u prahu i 1 žlicu biljnog ulja u procesor hrane i uključite i isključite dok smjesa ne postane fino samljevena, ali još ne postane glatki pire.
Korak 2
Zagrabite porcije veličine 2 žlice na pleh, što čini ukupno 24. Pokrijte i ohladite oko 30 minuta.
Korak 3
U međuvremenu protresite samodizajuće brašno i kukuruzni škrob u vrećicu i ostavite sa strane (ako koristite višenamjensko brašno, dodajte 1/2 žličice sode bikarbone). Svaki dio lagano vlažnim rukama oblikujte u kuglicu; dodajte 5 do 6 odjednom u smjesu brašna u vrećici. Pomiješajte, otresite višak i stavite natrag na lim.
Korak 4
Nakon premazivanja, oblikujte svaki u oblik grumena po svom izboru. Loptasti oblik dobro funkcionira za duboko prženje; ako se prže u tavi, najbolji je plosnati grumen. Ohladite u hladnjaku najmanje 1 do 2 sata ili dok ne budete spremni za prženje.
Korak 5
Nuggets se mogu napraviti dan unaprijed. Dok se nuggetsi hlade, umutite majonezu, med, Srirachu, sojin umak, sezamovo ulje, rižin ocat i sečuanski papar zajedno u zdjeli; poklopite i stavite u hladnjak do posluživanja.
Korak 6
Zagrijte ulje u fritezi ili velikom loncu na 175 stupnjeva C. Pržite nuggetse dok više ne budu ružičasti u sredini i zlatno smeđi izvana, oko 4 minute. Termometar za trenutačno očitavanje umetnut blizu središta trebao bi očitati 74 stupnja C. Alternativno, zagrijte ulje po potrebi u tavi na srednje jakoj vatri i plitko pržite dok ne bude pečeno kao gore, 2 do 3 minute po strani.
Korak 7
Kuhane nuggetse prebacite u zdjelu za miješanje i dodajte pola mladog luka narezanog na ploške. Ulijte otprilike 1/2 šalice umaka i pomiješajte. Dodatni umak može se poslužiti uz ili koristiti za druge svrhe – kao namaz za sendviče ili kao umak. Prebacite na pladanj za posluživanje, na vrh stavite još Srirachu i preostali mladi luk. Poslužite odmah.
Komentari