Sastojci:
1 blok feta sira
1 veliko jaje
2 žlice otopljenog maslaca
2 žlice maslinovog ulja
4 lista smrznutog tijesta
1 žlica sjemenki sezama
4 žlice meda
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva C. Lim za pečenje obložite silikonskom podlogom za pečenje.
Korak 2
Prerežite blok fete sira na pola, a zatim svaku polovicu okrenite na stranu. Narežite na 2 dijela svaki.
Korak 3
U maloj posudi umutite jaje, maslac i maslinovo ulje.
Korak 4
Položite 2 lista filo tijesta na radnu površinu i ravnomjerno premažite smjesom od jaja, pokrivajući otprilike 75 do 80% površine.
Korak 5
Stavite 2 komada fete jedan do drugog na tijesto, malo odmaknute od ruba.
Korak 6
Presavijte donji rub tijesta preko fete i premažite smjesom od jaja. Presavijte obje strane prema sredini, čak i s rubovima fete. Premažite smjesom od jaja.
Korak 7
Presavijte, čineći lijepi kvadratni, čvrsti paket, završavajući šavom ispod. Ponovite s preostalim filom i fetom. Prebacite oba filo paketa na pripremljeni lim za pečenje.
Korak 8
Premažite smjesom od jaja, a vrh pospite sezamom.
Korak 9
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok dobro ne porumene, 20 do 25 minuta. Poslužite vruće, preliveno medom.
Komentari