Idealan nedjeljni desert: Zapečeni feta Phyllo s medom

84

Sastojci:

1 blok feta sira

1 veliko jaje

2 žlice otopljenog maslaca

2 žlice maslinovog ulja

4 lista smrznutog tijesta

1 žlica sjemenki sezama

4 žlice meda

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva C. Lim za pečenje obložite silikonskom podlogom za pečenje.

Korak 2

Prerežite blok fete sira na pola, a zatim svaku polovicu okrenite na stranu. Narežite na 2 dijela svaki.

Korak 3

U maloj posudi umutite jaje, maslac i maslinovo ulje.

Korak 4

Položite 2 lista filo tijesta na radnu površinu i ravnomjerno premažite smjesom od jaja, pokrivajući otprilike 75 do 80% površine.

Korak 5

Stavite 2 komada fete jedan do drugog na tijesto, malo odmaknute od ruba.

Korak 6

Presavijte donji rub tijesta preko fete i premažite smjesom od jaja. Presavijte obje strane prema sredini, čak i s rubovima fete. Premažite smjesom od jaja.

Korak 7

Presavijte, čineći lijepi kvadratni, čvrsti paket, završavajući šavom ispod. Ponovite s preostalim filom i fetom. Prebacite oba filo paketa na pripremljeni lim za pečenje.

Korak 8

Premažite smjesom od jaja, a vrh pospite sezamom.

Korak 9

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok dobro ne porumene, 20 do 25 minuta. Poslužite vruće, preliveno medom.

 

Komentari