Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
1 1/2 šalice ricotta sira
1 veliko jaje
1/4 šalice višenamjenskog brašna
1/4 žličice praška za pecivo
1 žličica košer soli
1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
1/2 režnja češnjaka, zgnječenog (po želji)
2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
1 žlica nasjeckanog svježeg origana (po želji)
1/4 šalice ribanog parmigiano-reggiano sira
2 šalice cherry rajčica, prepolovljenih
morske soli, po potrebi, za posipanje
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C. Namažite posudu za pitu s 1 žlicom maslinovog ulja i ostavite sa strane.
Korak 2
Dodajte rikotu, jaje, brašno, prašak za pecivo, sol, crni papar, češnjak, bosiljak, origano i sir Parmigiano-Reggiano u zdjelu za miješanje i dobro promiješajte da se sjedini; ulijte u pripremljenu posudu za pitu i rasporedite u ravnomjeran sloj.
Korak 3
Pecite u zagrijanoj pećnici dok torta malo ne napuhne, a sir se stegne, oko 20 minuta. Ražanj umetnut u sredinu trebao bi izaći čist.
Korak 4
Pustite da se ohladi dok se ne zagrije. Pokrijte vrh torte prepolovljenim cherry rajčicama. Pokapajte preostalim maslinovim uljem i obilno začinite morskom soli. Torta se može poslužiti i na sobnoj temperaturi ili hladna. Gotovu tortu možete preliti i balzamičnim octom, ili bilo kojim octom, kao i svježe iscijeđenim limunom.
Komentari