Idealan nedjeljni desert: Torta sa sirom i rikotom

308

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja

1 1/2 šalice ricotta sira

1 veliko jaje

1/4 šalice višenamjenskog brašna

1/4 žličice praška za pecivo

1 žličica košer soli

1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra

1/2 režnja češnjaka, zgnječenog (po želji)

2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka

1 žlica nasjeckanog svježeg origana (po želji)

1/4 šalice ribanog parmigiano-reggiano sira

2 šalice cherry rajčica, prepolovljenih

morske soli, po potrebi, za posipanje

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C. Namažite posudu za pitu s 1 žlicom maslinovog ulja i ostavite sa strane.

Korak 2

Dodajte rikotu, jaje, brašno, prašak za pecivo, sol, crni papar, češnjak, bosiljak, origano i sir Parmigiano-Reggiano u zdjelu za miješanje i dobro promiješajte da se sjedini; ulijte u pripremljenu posudu za pitu i rasporedite u ravnomjeran sloj.

Korak 3

Pecite u zagrijanoj pećnici dok torta malo ne napuhne, a sir se stegne, oko 20 minuta. Ražanj umetnut u sredinu trebao bi izaći čist.

Korak 4

Pustite da se ohladi dok se ne zagrije. Pokrijte vrh torte prepolovljenim cherry rajčicama. Pokapajte preostalim maslinovim uljem i obilno začinite morskom soli. Torta se može poslužiti i na sobnoj temperaturi ili hladna. Gotovu tortu možete preliti i balzamičnim octom, ili bilo kojim octom, kao i svježe iscijeđenim limunom.

Komentari