Idealan nedjeljni desert: Sicilijanske rolice s kobasicama

226

Sastojci:

tijesto za pizzu

1 veliko jaje, istučeno

2 šalice ricotta sira

Talijanska kobasica, skinuta ovojnica

1 žličica svježe mljevenog crnog papra

1 žličica listića crvenog čilija ili po ukusu

soli po ukusu

1/2 šalice tanko narezanog mladog luka

1/2 šalice sira pecorino Romano, plus još za kraj

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C. Obložite lim papirom za pečenje.

Korak 2

Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj površini u pravokutnik. Premažite cijelu površinu tijesta polovicom razmućenog jaja.

Korak 3

Grabite zaobljene žlice ricotte na tijesto u nizu, ostavljajući malo između svake mjerice. Napravite drugi red ispod prvog, ali pomaknite kuglice ricotte kako biste napravili šahovski uzorak. Ponovite sve do dna tijesta, koristeći svu ricottu.

Korak 4

U razmake između žlica ricotte stavite zaobljene žlice kobasice. Kada je gotovo, sir u jednom redu trebao bi se poredati s kobasicom u sljedećem redu i obrnuto.

Korak 5

Začinite crnim paprom, listićima crvenog čilija i soli, imajući na umu da je kobasica možda već slana. Pospite zeleni luk i ravnomjerno naribajte sir pecorino Romano.

Korak 6

Zarolajte tijesto od dna prema rubu s 3 cm tijesta bez nadjeva. Završite šavom na dnu.

Korak 7

Izrežite na 12 jednakih dijelova i stavite prerezanu stranu prema gore na pripremljeni lim za pečenje. Premažite vrh svakog koluta kobasice preostalim jajetom i po želji naribajte još sira pecorino Romano.

Korak 8

Pecite u zagrijanoj pećnici dok lijepo ne porumene, 45 do 50 minuta.

Komentari