Idealan nedjeljni desert: Red Velvet Pot de Crème

81

Sastojci:

3/4 šalice punomasnog mlijeka

1/2 šalice gustog vrhnja

3 velika žumanjka

4 1/2 unce poluslatke čokolade (62% kakaa), izlomljene na male komadiće

1/8 žličice soli

1/2 žličice ekstrakta vanilije

1/8 žličice crvene gel prehrambene boje, ili po potrebi

1/4 šalice krem ​​sira

Tučeni preljev (po želji)

1/4 šalice vrlo hladnog gustog vrhnja

1 žlica slastičarskog šećera

1 žlica krem ​​sira, sobne temperature

1/4 žličice ekstrakta vanilije kakao prah, za posipanje

Korak 1

Za pots de crème, pomiješajte mlijeko, vrhnje i žumanjke u loncu. Kuhajte uz stalno miješanje lopaticom na srednjoj vatri dok smjesa ne postane vruća i zaparena, ali dok još nije počela kuhati. Termometar za trenutno očitavanje umetnut u smjesu trebao bi očitati 71 stupanj C.

Korak 2

Maknite s vatre, dodajte čokoladu i promiješajte tavu nekoliko puta da se čokolada slegne. Ostavite da odstoji 2 minute.

Korak 3

Dodati sol, vaniliju i crvenu boju. Nakon 2 minute dodajte krem ​​sir i sve umutite dok ne postane glatko. Ako se krem ​​sir ne umiješa do kraja, miksajte štapnim mikserom nekoliko sekundi.

Korak 4

Prebacite smjesu u čaše ili staklenke za posluživanje. Staklenke stavite na pladanj i svaku nježno lupnite nekoliko puta kako bi eventualni mjehurići zraka izašli na površinu. Pokrijte plastičnom folijom i ohladite u hladnjaku dok se ne ohladi i stegne, najmanje 2 sata ili do preko noći.

Korak 5

Za tučeni preljev u zdjelu dodajte gusto vrhnje, slastičarski šećer, krem ​​sir i vaniliju i miksajte dok se ne formiraju srednje čvrsti vrhovi. Dodajte u vrećicu za cijeđenje i izlijte (ili žlicom) preko ohlađenih pots de crème. Lagano pospite kakaom u prahu i poslužite.

 

Komentari