Idealan nedjeljni desert: Nachos od tune

95

Sastojci: 

Salata od tune

1 staklenka tunjevine pakirane u maslinovom ulju, ocijeđena

1 mala rebra celera, narezana na kockice

1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra

1 prstohvat kajenskog papra

1/3 šalice majoneze ili po ukusu

Nachos

24 komada kukuruznog tortilja čipsa

1/2 šalice ukiseljenih jalapeno kolutića

6 cherry rajčica, narezanih

3 sira, naribanog

3 unce oštrog sira Cheddar, naribanog

1/4 šalice narezanog mladog luka

Korak 1

Tunjevinu u zdjeli izlomite vilicom na sitne listiće. Dodajte celer, crni papar, kajenski papar i majonezu. Dobro promiješajte, pokrijte i stavite u hladnjak dok ne zatreba.

Korak 2

Zagrijte pećnicu na 245 stupnjeva C. Obložite lim folijom, a komadiće ravnomjerno rasporedite po plehu. Na svaki čips stavite obilnu zaobljenu žličicu salate od tune.

Korak 3

Stavite kolutić jalapena na vrh tunjevine, zatim krišku rajčice, lagano pritiskajući dok radite. Odozgo stavite sir, naslanjajući ga što je moguće više na sredinu svakog nachosa.

Korak 4

Upotrijebite dodatni sir da prekrijete izložena područja čipsa. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok se sir ne otopi, a rubovi čipsa ne poprime zlatnosmeđu boju, 5 do 8 minuta. Alternativno, prethodno zagrijte brojlere u pećnici i pecite nachose samo nekoliko minuta dok se sir ne otopi, a rubovi čipsa ne postanu zlatni. Pospite zeleni luk po vrhu i odmah poslužite.

Komentari