Sastojci:
Salata od tune
1 staklenka tunjevine pakirane u maslinovom ulju, ocijeđena
1 mala rebra celera, narezana na kockice
1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
1 prstohvat kajenskog papra
1/3 šalice majoneze ili po ukusu
Nachos
24 komada kukuruznog tortilja čipsa
1/2 šalice ukiseljenih jalapeno kolutića
6 cherry rajčica, narezanih
3 sira, naribanog
3 unce oštrog sira Cheddar, naribanog
1/4 šalice narezanog mladog luka
Korak 1
Tunjevinu u zdjeli izlomite vilicom na sitne listiće. Dodajte celer, crni papar, kajenski papar i majonezu. Dobro promiješajte, pokrijte i stavite u hladnjak dok ne zatreba.
Korak 2
Zagrijte pećnicu na 245 stupnjeva C. Obložite lim folijom, a komadiće ravnomjerno rasporedite po plehu. Na svaki čips stavite obilnu zaobljenu žličicu salate od tune.
Korak 3
Stavite kolutić jalapena na vrh tunjevine, zatim krišku rajčice, lagano pritiskajući dok radite. Odozgo stavite sir, naslanjajući ga što je moguće više na sredinu svakog nachosa.
Korak 4
Upotrijebite dodatni sir da prekrijete izložena područja čipsa. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici dok se sir ne otopi, a rubovi čipsa ne poprime zlatnosmeđu boju, 5 do 8 minuta. Alternativno, prethodno zagrijte brojlere u pećnici i pecite nachose samo nekoliko minuta dok se sir ne otopi, a rubovi čipsa ne postanu zlatni. Pospite zeleni luk po vrhu i odmah poslužite.
Komentari