Idealan nedjeljni desert: Easter Egg Rolls

122

Sastojci:

1 žlica biljnog ulja

1 žlica mljevenog ili sitno naribanog svježeg đumbira

3 češnja češnjaka, nasjeckana

1 šalica juliennea (izrezana šibicama) ili nasjeckane mrkve

4 šalice tanko narezanog zelenog kupusa

1/3 šalice tanko narezanog mladog luka

1/2 šalice tanko narezanih velikih smeđih gljiva

1/2 žličice soli

2 žličice sezamovog ulja

2 žlice umaka od kamenica

2 unce suhih rižinih rezanaca

1/2 šalice smrznutog zelenog graška, odmrznutog, dobro ocijeđenog

6 unci delikatesne šunke, narezane na tanke trakice

1/4 žličice kajenskog papra

1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra

14 velikih četvrtastih omota rolada od jaja

1 veliko jaje, umućeno s 1 žličicom vode

2 šalice biljnog ulja visoke točke dimljenja za prženje ili po potrebi

Umak od senfa (po želji):

3/4 šalice senfa

1/4 šalice začinjenog rižinog octa

1 žlica ljutog umaka ili po ukusu

Korak 1

Zagrijte 1 žlicu biljnog ulja na srednje jakoj vatri i dodajte češnjak i đumbir. Pržite dok ne zamiriši, ali ne porumeni, oko 30 sekundi, zatim dodajte mrkvu, kupus, mladi luk, gljive i sol.

Korak 2

Kuhajte, miješajući, nekoliko minuta ili dok povrće ne počne omekšavati i gubiti krutost. Umiješajte sezamovo ulje i umak od kamenica i kuhajte još 1 minutu; smanjite vatru na srednje nisku.

Korak 3

Dodajte nekuhane rižine rezance i hvataljkama prekrijte rezance vrućom mješavinom povrća. Rezanci će se brzo opustiti i odvojiti; nastavite koristiti hvataljke i miješajte sve dok se ne ujednači.

Korak 4

Prebacite smjesu u zdjelu i dodajte grašak, šunku, kajenski papar i crni papar. Dobro izmiješajte da se sjedini. Probajte začine i po želji dodajte još soli. Pustite da se smjesa ohladi, zatim zamotajte i prebacite u hladnjak dok ne bude spremna za upotrebu.

Korak 5

Stavite 1 omot rolice od jaja na čistu radnu površinu i namjestite je u obliku dijamanta. Na sva 4 ruba kistom stavite razmućena jaja. Žlicom stavite oko 1/3 šalice nadjeva na donju trećinu omota. Provjerite je li centriran i ravnomjerno raspoređen. Presavijte donji vrh omota prema gore i preko nadjeva i jednom zarolajte da prekrijete nadjev. Presavijte strane, pazeći da prekrijete nadjev i poravnate stranice lijepo i ravno. Završite motanje jaja u roladu, završavajući s vrhom i šavom na dnu. Ponovite s preostalim omotima i nadjevom.

Korak 6

Zagrijte ulje u fritezi ili velikom loncu na 175 stupnjeva C. Pržite rolice od jaja dok ne porumene i postanu hrskave, 4 do 5 minuta. Ocijedite na tanjuru obloženom papirnatim ručnikom i ostavite minutu-dvije prije posluživanja.

Po izboru: u maloj posudi umutite senf, rižin ocat i srirachu. Rolice od jaja poslužite s umakom od senfa ili drugim pripremljenim umakom od rolada od jaja.

Komentari