Govedina Wellington

Prava gurmanska delicija za dvije osobe!

253

Sastojci:

6-7 cm debeli komadi filet mignona
1 žlica ulja
3 žlice maslaca
170 g gljiva narezanih
Luk, sitno nasjeckan
Češnjak
Sol i papar
Malo bijelog vina
Svježi timijan
Peršin
Lisnato tijesto
Senf
Mješavina jednog jaja i žlice mlijeka

Priprema:

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, dodajte ulje i zagrijte. Meso začinite solju i paprom. Kada je tava vrlo vruća kratko popecite na meso sa svake strane, maksimalno minutu sa svake strane. Maknite meso s tave i stavite na tanjur u zamrzivač.

Smanjite vatru na srednju jačinu, dodajte gljive, luk i češnjak, sol i papar. Kuhajte dok gljive ne ispuste vodu te dodajte vino i timijan. Kuhajte dok se alkohol ne ispari, probajte je li treba još začina.

Maknite s vatre i ohladite u zamrzivaču te umiješajte peršin. Stavite smjesu s gljivama na vrh i dno svakog komada mesa te premažite smjesom jaja i mlijeka. Meso umotajte kako je prikazano u videu i stavite pećnicu na 220 stupnjeva. Dok se pećnica zagrije stavite meso u zamrzivač. Pecite na papiru za pečenje 25 minuta i poslužite.

Komentari