Gordon Ramsay objasnio kako savršeno skuhati tjesteninu baš svaki put

15

Gordon Ramsay otkrio je jednostavnu tehniku koju trebate  znati kad je riječ o kuhanju tjestenine. Napravio je seriju videa u kojima otkriva 100 osnovnih trikova koje moramo znati kad uđemo u kuhinju i odlučimo nešto pripremiti.

Pri pripremi tjestenine većina ljudi u određenom periodu uzme komadić tjestenine kako bi provjerili je li kuhana. Ali, ne! Slavni chef kaže drugačije…

Tjestenina je savršeno jeftino jelo koje uvijek morate imati u kuhinji, no lako ju je skuhati nedovoljno ili prekuhati. Evo kako je skuhati kako treba“.

Najprije je ulio vodu u veliki lonac kako bi “osigurao da tjestenina ima dovoljno mjesta da se ravnomjerno skuha” prije nego što je u vodu ubacio prstohvat soli i dolio dosta ulja kako se tjestenina ne bi slijepila. Dodao je da je potrebno pričekati da voda zavrije jer ona miješa tjesteninu u vodi.

Ako kuhate dužu tjesteninu, poput špageta, Ramsey savjetuje da jedan kraj stavite u lonac, pričekate da omekša pa potopite i drugi kraj kako bi se skuhao. Uključite timer i namjestite ga na vrijeme koje piše na pakiranju tjestenine, a kad ono prođe provjerite s jednim komadićem je li kuhano i to pod prstima.

Pod prstima je čvrsto, a kuhano. Treba biti al dente, dakle ne pretvrdo, ne hrskavo, ali ne ni gnjecavo.

Rekao je i da tjesteninu trebate ocijediti, posoliti, popapriti i dodati žlicu maslinovog ulja te sve skupa promiješati. Pogledajte video da vam sve bude kristalno jasno i da vam tjestenina od sada uvijek bude baš savršena.

Komentari