Gastro večer u Startup Inkubatoru Rijeka!

80

Jedanaesta generacija StartUP inkubatora ove je godine odabrala 24 tima koja već tri mjeseca marljivo rade na razvoju svoje ideje i koračaju prema svome poduzetničkom pothvatu. U brojčano najvećoj generaciji do sada skupio se čitav niz ideja iz raznih područja, od gaming industrije preko projekata vezanih za najmlađe pa sve do gastronomskih delicija.

Upravo je ova potonja kategorija prošle srijede upriličila gastro događaj u Inkubatoru. Šest timova serviralo je svoju hranu i pića mentorima i ostalim polaznicima projekta. Cijeli kat inkubatora odisao je aromama domaćih proizvoda, a nije izostao ni žamor zadovoljnih degustatora.

Bilo je tu svega. Tim Coffium upoznao je posjetitelje sa svojom speciality kavom. Naime, njihova je ideja otvoriti u Rijeci show room vrhunske kave. Smješteni na ulazu u glavnu prostoriju bili su nezaobilazan stol posjetitelja koji su htjeli kušati kavu iz različitih zemalja, zanimljivih okusa i arome koja nikog nije ostavila ravnodušnima. Pokazali su različite načine na koje se kava priprema te objasnili razliku između različitih vrsta speciality kave.

Sobu su proželi i mirisi raznovrsne hrane.  Tim koji je predstavila Marija Trcol poslužio je paletu sira i rajčica obogaćenih njihovim domaćim maslinovim uljem. Tim Art of Salts ponudio je posjetitelje svojim gotovim umacima, čiji su ukusu varirali od bolonjeza pa sve do crnog rižota, dok je tim Piroshka naučio posjetitelje što se pod tim nazivom krije u Ukrajini. Oni su naime ponudili tri vrste raviola – od mesa, krumpira i sira, sa tri različita umaka. Kladila bih se kako je u jednom trenutku cijeli kat prožela tišina dok su posjetitelji degustirali delicije timova, a već iduće sekunde tražila se porcija više.

Za osvježenje nakon zalogaja pobrinuo se tim Paliska Brewery. Prvo riječko craft pivo koje već skuplja nagrade na raznim natjecanjima, zagrijalo je srca svih posjetitelja koji su imali priliku kušati ovo vrhunsko pivo.

I za kraj, ono najslađe. Tim Reci to tortom predstavio je svoju kreaciju u obliku žarulje, ukrašenu logotipovima svih sudionika 11. generacije Startup-a. Torta od čokolade sa punjenjem od bijele čokolade i višanja zasladila je nepca svih posjetitelja te je od žarulje ostao tek podložak sa mrvicama biskvita.

S osmjehom na licima i komplimentima, kasno uvečer posjetitelji su odlazili svojim kućama, a naši novi poduzetnici, iako umorni, nisu skrivali oduševljenje. Cijela je večer bila veliki uspjeh, uspjeh Startup Inkubatora i njegovih polaznika i ne sumnjamo kako gastro scenu Rijeke čeka mnoštvo novih delicija jednom kada timovi izađu iz Startup Inkubatora.

 

Komentari