SASTOJCI
Za losos:

1 žlica maslinovog ulja

1 žličica soli

1 čajna žličica papra

1 čajna žličica mljevene paprike

4 losos fileta

Za avokado salsu (umak)
2 avokada

1/4 crvenog luka

1 limeta, ocijeđena

1 žlica maslinovog ulja

1 1/2 čajne žličice soli

Po želji:
Sjeckani korijander (za ukras)

PRIPREMA
1. U velikoj zdjeli pomiješajte ulje, sol, papar i papriku. Marinirajte filete od lososa i držite u hladnjaku 30 minuta.

2. Pecite losos na visokoj vatri,  dvije minute svake strane.

3. U zasebnoj zdjeli, lagano pomiješajte avokado, 1/4 crvenog luka, sok od jedne limete, 1 žlica maslinovog ulje i sol po ukusu.

4. Prelijte avokado umakom po vrhu kuhanog lososa. Ukrasite s fino rezanim korijanderom i uživajte!