Za 8 serviranja
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Ukupno vrijeme: 1 sat 30 minuta

Sastojci
1 ½ tikvice (oko 3-4 srednje tikvice), narezane uzdužno
Sol
2 žlice maslinovog ulja
1 šalice nasjeckanog luka (oko ½ velikog luka)
3 češnja češnjaka, mljevena
Pola kile mljevene junetine
Mljeveni crni papar
1 konzerva rajčica
2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
1 žlica meda
1 ½ šalice ricotta sira
1 veliko jaje
⅓ parmezan sir
3 šalice isjeckane mozzarelle

Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 190 ° C.
2. Koristeći oštar nož, narezati tikvice po dužini tanke kriške.
Stavite kriške tikvica u zdjelu, posolite ih i postavite ravnomjerno. Postavite ih na stranu za 10-15 minuta. (soljenje uklanja višak vlage u tikvicama).

3. Dok se tikvice ne zaslane, zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte maslinovo ulje i luk te miješajte dok luk ne omekša.
4. Dodajte mljeveni češnjak i kuhati 1 minutu.
5. Dodajte mljevenu govedinu, posolite i popaprite te kuhajte oko 4 do 5 minuta dok meso ne dobije smeđu boju.
6. Dodajte pasiranu rajčicu, bosiljak i med. Smanjiti na niske topline i pirjati, miješajući povremeno, oko 10-15 minuta, ili dok umak ne postane gust.
7. U srednje veliku zdjelu, pomiješajte sir,jaje i papar. Dobro promiješati.
8. Nakon tikvica koje su se cijedile oko 10-15 minuta, koristite papirnate ručnike da se osušiti višak vlage s njih.
9. U padeli srednje veličine,  stavite oko ⅓  umaka na dno i sloj oko ⅓ od kriška tikvica u unakrsnom uzorku.
10. Raširite ⅓ od ricotta sira i smjesu od jaja preko tikvica i namažite je s 1 šalicom isjeckanog mozzarella sira.
11. Ponovite postupak raslojavanja dok nisu svi sastojci iskorišteni.
12. Pecite 30-45 minuta ili dok tikvice se tikvice ne skuhaju putem, a sir se istopi.
13. Neka lazanje odstoji 5-10 minuta prije posluživanja.