Fali vam predjelo za nedjeljni ručak? – Evo finih školjkica sa špinatom

63
Školjkice sa špinatom, FOTO: Edita Brljak
Nedjeljni je ručak rezerviran za obitelj, rođake i prijatelje. Ove je nedjelje na vas došao red da ih ugostite, a baš nemate ideje kako upotpuniti ručak da izgleda svečano, tj. da se doima kako ste se potrudili. Za takav učinak potrebno je samo dobro predjelo, koje će otvoriti gostima želudac. Ovaj recept ne zahtijeva veliki trud, a zdravi je izbor.
Školjkice sa špinatom
Sastojci:
Tijesto:
– 500 g brašna
– 1 jaje
– 1 žličica praška za pecivo
– 1 žličica soli
– 200 ml jogurta
– 150 ml ulja
Punjenje:
– stručak špinata
– 100 g zrnatog sira
– 1 bjelanjak
Ostalo:
– žutanjak za premazivanje
– mix za peciva
Priprema:
1. Pomiješamo brašno i prašak, dodamo sol, jogurt, ulje i jaje pa umijesimo glatko tijesto.
2. Špinat kratko blanširamo, usitnimo štapnim mikserom, a zatim sjedinimo sa sirom i lagano umućenom bjelancom.
3. Tijesto razvaljamo na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od 5 mm. Kalupom vadimo krugove.
4. Na svaki krug stavimo žličicu smjese od špinata, preklopimo napola te ih pritisnemo vilicom da se rubovi zalijepe.
5. Školjkice slažemo u tepsiju obloženu papirom za pečenje, premažemo ih umućenim žumanjkom te pospemo mixom za peciva.
6. Pečemo ih u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta na 180°.
Priprema: 30 minuta
Pečenje: 20 minuta

Komentari