Gledala sam nešto na televiziji i nešto su spomenuli da je tip koji je izumio Doritos, umro. Pokoj mu dušu, idemo napravit nešto za jest uz taj kukuruzni čips. Bila sam u Imotskom, vratila sam se nazad sa svoje 3 haljine, raštikom, suhim mesom (između ostalog mesa), domaćim mini rajčicama (i uspjela sam u vrtu čak naći jednu ljutu papričicu (još uvijek je sve ljuto)), vinom i mesliđanom (bosiljkom). Srećom imala sam prijevoz (hvala Peki!)!
Nakon što sam obarila raštiku i zamrznula većinu, da imam, odlučila sam napravit dva umaka. Možete ih jesti kao smack uz Doritos (male, čips tortille) ili punit svježe tortille.
Crveni umak
Na dinstanom luku prodinstala sam mljeveno meso, kad voda ispari, ubacila sam obarenu raštiku i malo suhog mesa. Opet, kad voda malo ispari, dodala sam ljutu i slatku papriku, pa redom mini rajčice, češnjak, mrvicu posoliti (pazite na sol, jer je suho meso već slano). Dodati još pelat, kuhati još 5-10 min, te sam još sve posula parmezanom.
Sastojci:
raštika
mljeveno meso
mini rajčice
suho meso
luk, češnjak
paprika ljuta i slatka
pelat
sol, parmezan
Bijeli umak
Na malo luka dinstati vrganje i papriku, ubaciti češnjak, nakon 10 min (na jakoj vatri) dodati sirni namaz, kiselo vrhnje, malo vrhnja za kuhanje i kadulju. Kad sve ravnomjerno promiješate, malo posolite i dodajte još malo svježeg bosiljka.
Sastojci:
vrganji
paprika
luk, češnjak
sirni namaz
kiselo vrhnje
malo vrhnja za kuhanje
kadulja, bosiljak
sol
Tekst i fotografija: Dorotea Orlović
Komentari