Domaće Snickers čokoladice

Od sada možete i sami pripremiti zdraviju verziju ove, mnogima omiljene poslastice i uživati u njoj bez grižnje savjesti

176

SASTOJCI
Donji sloj
½ zdjelice maslaca od badema (možete ga pripremiti i sami ukoliko imate dovoljno snažan mikser koji će smiksati bademe u glatku smjesu)
2 žlice javorovog sirupa
1 žlica kokosovog brašna
Karamela
¾ zdjelice datulja
1 žlica otopljenog kokosovog ulja
prstohvat vanilije u prahu ili prstohvat Himalajske soli
rižino mlijeko (ili voda) – dodaje se po osjećaju, tako da se dobije glatka, maziva karamela
kikiriki – ako želite možete ih zamijeniti s drugim orašastim plodovima, no za pravi „Snickers” okus morate koristiti kikiriki. Upotrijebite nesoljeni kikiriki!
Čokoladni preljev
1 čokolada (po mogućnosti izaberite vegansku, bez mlijeka i rafiniranog šećera ili napravite preljev sami sa kakaom u prahu, kakao ili kokosovim maslacem i kokosovim šećerom ili javorovim sirupom)
1 žličica kokosovog ulja

PRIPREMA
Na donji sloj izmiješajte sve sastojke, pritisnite i rukama izvaljajte sloj na papir za pečenje (u manji pleh ili posudu) u četvrtast oblik. Zatim smjesu stavite u hladnjak.
Sve sastojke za karamelu miksajte mikserom dok ne dobijete glatku karamelu. Potom dodajte rižino mlijeko ili vodu po osjećaju, tako da dobijete kremastu smjesu.

Nakon toga premažite donji sloj sa polovicom karamele, dodajte polovice kikirikija i zatim dodajte i drugi sloj karamele.

Sve zajedno stavite u zamrzivač na neko vrijeme, te pripremite čokoladni preljev. U posudi za umake izmiješajte čokoladu zajedno sa malo kokosovog ulja ili kakao maslaca. Kad izvadite posudu iz zamrzivača, slasticu narežite na proizvoljne komade i sa žlicom prelijte čokoladom. Zamrznite još neko vrijeme dok se čokoladice ne stvrdnu. Dobar tek!