Deni Srdoč restoranu Nebo u Hiltonu doveo Michelinovu zvjezdicu i postao jedini hrvatski chef s dvije Michelinove zvjezdice

57
Izvor: Instagram Deni Srdoč

Proteklih dana restorani su budno pratili vijesti iz Michelina nadajući se kako će upravo oni dobiti prestižnu Michelinovu zvjezdicu. No, čak tri hrvatska restorana ovjenčana su ovim priznanjem: Nebo u Rijeci, Alfred Keller na Malom Lošinju te Agli Amici u Rovinju.

Podsjetimo, restoranima Boškinac (Novalja) i LD Terrace (Korčula) prošle je godine u veljači dodijeljena je jedna Michelinova zvjezdica, dok su restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb) i Draga di Lovrana (Lovran) zadržali svoje zvjezdice. Tako Hrvatska ima ukupno okruglih 10 restorana s Michelinovom zvjezdicom.

Unatoč tome što Michelin na svojim službenim stranicama tvrdi da Michelinove zvjezdice dobivaju restorani, a ne chefovi, u praksi se zvjezdice pripisuju chefovima. Tako možemo istaknuti Denija Srdoča, koji je jedini hrvatski chef koji je čak dva puta dobio Michelinovu zvjezdicu!

30-godišnji Deni Srdoč prije dvije godine donio je zvjezdicu Dragi di Lovrana, a sada i restoranu Nebo koji je otvoren prije dva mjeseca.

L.B. 

Komentari